Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί μετά από συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με διαδηλωτές

Μιανμάρ πραξικόπημα

Δεκάδες άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί αφού δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ χρησιμοποίησαν φωτιά και χειροβομβίδες εναντίον πλήθους διαδηλωτών κατά του πραξικοπήματος στην πόλη Μπάγκο, κοντά στην πρωτεύουσα Γιανγκόν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Οι αναφερόμενες απώλειες ήταν αποτέλεσμα συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Μπάγκο έως την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βοήθειας Πολιτικών Κρατουμένων της χώρας (AAPP).

Οι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι τα στρατεύματα περικύκλωσαν τους διαδηλωτές νωρίς την Παρασκευή, χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες εναντίον τους.

«Είναι σαν γενοκτονία. Πυροβολούν κάθε σκιά», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

Η βία στο Μπάγκο είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 θανάτους, δήλωσε ο AAPP. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών, ωστόσο, ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς οι στρατιώτες φέρεται να αρνούνται να επιτρέψουν στους διασώστες να πλησιάσουν τα πτώματα, τα οποία αργότερα απομακρύνουν.

Η κρατική εφημερίδα Global New Light of Myanmar ανέφερε μια εντελώς διαφορετική περιγραφή των γεγονότων, λέγοντας ότι μόνο ένας «ταραχοποιός» σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Η εφημερίδα επέμεινε ότι ήταν οι διαδηλωτές που φέρεται να επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας με χειροποίητα όπλα, κοκτέιλ Molotov, βέλη, πρόχειρες ασπίδες και χειροβομβίδες, αφήνοντας τους αξιωματικούς χωρίς να έχουν άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...