Μιανμάρ: Ο στρατός πυρπόλησε εκατοντάδες σπίτια, λένε οι κάτοικοι στην Σαγκάινγκ

Από το πραξικόπημα στη Μιανμάρ
Φώτο Αρχείου / Μιανμάρ υπό στρατιωτική δικτατορία

Ο στρατός της Μιανμάρ ευθύνεται για την καταστροφή εκατοντάδων κτηρίων και σπιτιών στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατήγγειλαν κάτοικοι και τοπικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από τη συμμετοχή του στην «επιχείρηση τριών ημερών» στην επαρχία Σαγκάινγκ.

Η επαρχία Σαγκάινγκ είναι περιοχή βίαιων συγκρούσεων και αιματηρών αντιποίνων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021 στη Μιανμάρ. Η τοπική «Δύναμη λαϊκής άμυνας» συγκρούεται τακτικά με τον στρατό.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πολιτοφυλακή αυτή έχει εκπλήξει τον βιρμανικό στρατό με την αποτελεσματικότητά της και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διεξάγει επανειλημμένα αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή προκειμένου να στηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις που μάχονται κατά των ανταρτών.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και τοπικά μέσα ενημέρωσης, στρατιώτες πυρπόλησαν εκατοντάδες σπίτια στη διάρκεια τριών ημερών την προηγούμενη εβδομάδα στα χωριά Κιν και Κε Τάουνγκ.

Η επιδρομή ξεκίνησε στις 26 Μαΐου. Στρατιώτες εισέβαλαν στα χωριά πυροβολώντας στον αέρα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν, δήλωσε ένας κάτοικος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εικόνες που έχουν μαγνητοσκοπηθεί από drone και οι οποίες περιήλθαν στην κατοχή του AFP δείχνουν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα χωριά αυτά, τα οποία βρίσκονται δίπλα στις όχθες του ποταμού Τσιντγούιν.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...