Μιανμάρ: Συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στο πραξικόπημα

Από το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ συνέλαβε τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές την Πέμπτη ώρες αφότου μπλόκαρε το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να καταστείλει τη διαφωνία αφού συνέλαβε τους εκλεγμένους ηγέτες της χώρας και κατέσχεσε την εξουσία σε πραξικόπημα που είπε ο αρχηγός των Ηνωμένων Εθνών.

Το Facebook, που χρησιμοποιείται από περίπου τους μισούς κατοίκους της Μιανμάρ, έχει αναδειχθεί ως βασική πλατφόρμα για την αντιπολίτευση στο πραξικόπημα της Δευτέρας με φωτογραφίες εκστρατειών πολιτικής ανυπακοής και νυχτερινές διαμαρτυρίες.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 7 Φεβρουαρίου.

«Επί του παρόντος, οι άνθρωποι που διαταράσσουν τη σταθερότητα της χώρας… διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση και προκαλούν παρεξηγήσεις μεταξύ των ανθρώπων χρησιμοποιώντας το Facebook», ανέφερε το υπουργείο σε επιστολή.

Η αστυνομική δράση έρχεται όταν ξέσπασε διαμαρτυρία στο δρόμο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Mandalay κατά του πραξικοπήματος που έριξε τον δημοκρατικό ηγέτη Aung San Suu Kyi.

Το βίντεο στο Facebook έδειξε περίπου 20 άτομα έξω από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Mandalay, σύμφωνα με το Reuters. Ένα πανό έγραφε «Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος».

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...