Μιανμάρ: Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων – 38 νεκροί σήμερα

Φώτο αρχείου, Από τις διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, Πηγή: Twitter

Η σημερινή μέρα ήταν η «πιο αιματηρή» στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με «38 νεκρούς», δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.

Δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας άνοιξαν σήμερα πυρ ενάντια σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στη στρατιωτική χούντα που ανέτρεψε την κυβέρνηση του «Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία».

«Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες», ανέφερε η Μπούργκενερ σε βιντεοδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Η απεσταλμένη του ΟΗΕ τόνισε πως διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές στην Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές «σε ένα χρόνο», πρόσθεσε.

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ωμή καταστολή, ότι δυνάμεις ασφαλείας βάλλουν εναντίον τους με αληθινά πυρά. Σύμφωνα με το Ασοσιέτεντ Πρες αύριο αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από πρόταση της Βρετανίας. Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε αρχές Φλεβάρη δεν εκδόθηκε ούτε κοινό ανακοινωθέν. Ρωσία και Κίνα είχαν ζητήσει «περισσότερο χρόνο», συνιστώντας αναμονή για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Κοινή ανακοίνωση δεν εκδόθηκε ούτε μετά την προχτεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της Ενωσης χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...