Μιανμάρ: Τη Δευτέρα οι κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Φώτο αρχείου, Από τις διαδηλώσεις στη Μιανμάρ, Πηγή: Twitter

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να εγκρίνουν τη Δευτέρα κυρώσεις εναντίον 11 αξιωματούχων της Μιανμάρ για στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, καθώς αξιωματούχος του ΟΗΕ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα το Σάββατο να μειώσει την πρόσβαση των ηγετών του πραξικοπήματος σε χρήματα και όπλα.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφού η ένωση των 27 εθνών τον περασμένο μήνα συμφώνησε να στοχεύσει τα στρατιωτικά και τα οικονομικά του συμφέροντα της Μιανμάρ ως απάντηση στην κατάσχεση της εξουσίας.

Ένας διπλωμάτης είπε ότι τα 11 άτομα, που θα τοποθετηθούν σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της ΕΕ και η μαύρη λίστα απαγόρευσης βίζα από υπουργούς που συνέρχονται στις Βρυξέλλες, είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Ο αρχικός γύρος μέτρων δεν αναμένεται να στοχεύσει επιχειρήσεις που συνδέονται με το στρατό, αλλά διπλωμάτες δήλωσαν ότι ορισμένοι πιθανότατα θα τεθούν υπό κύρωση τις επόμενες εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής κυβέρνησης δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο, αλλά στο παρελθόν είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρησιμοποιήσει βία μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...