Μιανμάρ: Τουλάχιστον 29 νεκροί σε επίθεση του στρατού εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων

Δυνάμεις καταστολής της Χούντας της Μιανμάρ βαδίζουν εναντίον διαδηλωτών
Φώτο Αρχείου / Δυνάμεις καταστολής της Χούντας της Μιανμάρ βαδίζουν εναντίον διαδηλωτών

Επίθεση του στρατού της Μιανμάρ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βόρεια πολιτεία Κατσίν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος οργάνωσης αυτονομιστών ανταρτών που ελέγχει την περιοχή.

«Βρήκαμε 29 πτώματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. (Άλλοι) 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Νάου Μπου, αξιωματικός του Στρατού Ανεξαρτησίας της Κατσίν (ΣΑΚ), διευκρινίζοντας πως ο καταυλισμός έγινε στόχος βομβαρδισμού χθες Δευτέρα περί τις 23:30 (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας).

«Δεν ακούσαμε κανένα αεροσκάφος», είπε ο ίδιος ερωτηθείς αν ο στρατός χρησιμοποίησε drone στην επίθεση. Κατά πληροφορίες, ο στρατός χρησιμοποίησε πυροβολικό.

Κατά ΜΜΕ της Κατσίν και πηγές στην περιοχή, ο καταυλισμός απέχει μερικά χιλιόμετρα από στρατόπεδο των ανταρτών. Βρίσκεται σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Η σκιώδης κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Μιανμάρ κατηγόρησε τον στρατό πως διέπραξε «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και πρόσθεσε πως «η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...