Μίκης Θεοδωράκης 1925-2021: Ο ελληνικός λαός αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη του

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών σορός του Μίκη Θεοδωράκη, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.
Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών σορός του Μίκη Θεοδωράκη, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο ελληνικός λαός αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη του, που έκανε μουσική τους πόθους και τους αγώνες τους. Από χθες πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη Αθηνών, για να πει το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη.

Σήμερα, το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έγινε δεκτή χθες με ένα δυνατό, παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «Αθάνατος» και «Τιμημένο ΚΚΕ».

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία της Μητρόπολης είχε αρχίσει να γεμίζει. Ανθρωποι κάθε ηλικίας με ένα λουλούδι στο χέρι βρέθηκαν εκεί, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη που τόσο αγάπησαν. Αυτό το μεγάλο λαϊκό πλήθος που τα τραγούδια του Μίκη τα έχει φυλαγμένα στην καρδιά του, έδωσε το «παρών» στη χτεσινή, πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος.

Την πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ., από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στο πλευρό των γονιών του και του αδερφού του Γιάννη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...