Μήνυμα από φαντάρους Λέσβο για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Τιμάμε τα 75 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών!

Τιμάμε τα 75 χρόνια από τότε που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρεπανο, η σημαία της παγκόσμιας εργατικής τάξης καρφώθηκε στην καρδιά του κτήνους, του ναζισμού-φασισμού!

Μαθαίνουμε, διδασκόμαστε από την ιστορία που έγραψαν με το αίμα τους οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου με τα αντιστασιακά τους κινήματα. Ιδιαίτερη η συμβολή του λαού μας σε αυτήν την υπόθεση, με το ΚΚΕ που αποτέλεσε τον οργανωτή, καθοδηγητή και αιμοδότη του αντιφασιστικού, αντιστασιακού αγώνα. Με την Εθνική Αλληλεγγύη, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ οι Κομμουνιστές οργάνωσαν την αντίσταση του ελληνικού λαού γράφοντας τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία του τόπου. Τα έβαλαν με έναν αντίπαλο που είχε την υπεροπλία, που φάνταζε άτρωτος αλλά δεν ήταν, αποδεικνύοντας ότι αν ο λαός είναι οργανωμένος και παλεύει για το δίκιο του μπορεί να τα βάλει με μεγαθήρια.

Αυτό το απέδειξε περίτρανα ο Κόκκινος Στρατός που γράφοντας επικές σελίδες στο Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, τη Μόσχα, το Κουρσκ έφτασε απελευθερωτής μέχρι την σιδερόφρακτη πρωτεύουσα του ναζισμού, το Βερολίνο.

Αυτό δεν μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και σήμερα τα αστικά επιτελεία εφευρίσκοντας κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να αλλοιώσουν την ιστορική βαρύτητα αυτής της μέρας. Ό,τι έγραψε με το αίμα του ο ηρωικός Σοβιετικός λαός υπερασπιζόμενος το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, ό,τι γράφτηκε στον τοίχο της Καισαριανής, στο Χαϊδάρι, στην Καλογρέζα δείχνει τη σχέση που έχει ο Κομμουνισμός με το ναζισμό. Καμία μέρα της Ευρώπης, καμία γιορτή της ΕΕ, κανένα βρώμικο χέρι που ξαναγράφει την ιστορία με μαύρο μελάνι δεν μπορεί να σβήσει την μνήμη των λαών.

Εμπνεόμενοι από την ιστορική πείρα και εξοπλισμένοι με την επαναστατική κοσμοθεωρία μας πάμε απέναντι στο ρεύμα του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας.
Στεκόμαστε με το βλέμμα στο μέλλον, στην απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα καπιταλιστικά δεσμά, που γεννούν το φασισμό, που φέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, με το βλέμμα στην κοινωνία του αύριο, στο Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό!

Ζητώ η 9η Μάη!
Ζητώ η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην Καλλονή, Λέσβου 

Δείτε ακόμα...