Μητέρα νεοσύλλεκτου: Τραγική κατάσταση στο ΚΕΕΔ – κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό

Πηγή: EUROKINISSI

Μητέρα νεοσύλλεκτου στρατιώτη που υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο και βρέθηκε θετικός στον ιό επικοινώνησε με το alt.gr

Στην επικοινωνία μας επιβεβαιώθηκαν τα όσα γράφαμε χθες για την τραγική κατάσταση στο Κέντρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό για τους νεοσύλλεκτους.

Η μητέρα του στρατιώτη αφού μας μετέφερε την αγωνία της για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού της, εξέφρασε την απογοήτευση της απέναντι στους χειρισμούς της Διοίκησης του στρατοπέδου και εν γένει στην πολιτική διαχείρισης της πανδημία απ’ την κυβέρνηση.

Η Διοίκηση του Κέντρου δεν πήρε όλα τα μέτρα που έπρεπε ούτε πριν αλλά και ούτε αφού εντοπίστηκαν τα κρούσματα και ενημέρωσε τους νεοσύλλεκτους ότι έχουν την επιλογή να μείνουν σε καραντίνα στο στρατόπεδο ή …στο σπίτι τους, αδιαφορώντας για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός των πυλών του στρατοπέδου.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε η μητέρα του στρατιώτη, “Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, εμείς τηρούμε τα μέτρα”. Έτσι, αναγκάστηκαν με δικά τους έξοδα να οδηγήσουν μέχρι το Μεγάλο Πεύκο με δύο αυτοκίνητα ώστε να μην έρθουν καθόλου σε επαφή με το γιό τους.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η τακτική δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται, πράγμα το οποίο δείχνει το “σήμα” του Υπουργείου Άμυνας για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών Covid-19.

Το προβληματικό είναι τέτοια περιστατικά επαναλαμβάνονται κάθε δυο μήνες που παρουσιάζεται νέα ΕΣΣΟ αφού το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ έχουν αρκεστεί σε μία λίστα μέτρων χωρίς να ελέγχει την εφαρμογή τους.

Οι ευθύνες κυβέρνησης και Διοίκησης είναι μεγάλες και δεν χωρούν δικαιολογίες. Έστω και τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, υγειονομικά και οικονομικά για όλους τους νεοσύλλεκτους που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση.

Ως πότε το Υπουργείο θα πανηγυρίζει για την θετική διαχείριση της πανδημίας εντός στρατοπέδων;

Δείτε ακόμα...