Μόσχα προς χώρες του ΝΑΤΟ: Σκεφτείτε τις συνέπειες

Πηγή: EUROKINISSI

Η Ρωσία προειδοποιεί τις χώρες του ΝΑΤΟ, που κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορά της ότι πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, “οι αυξημένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν θα κάνουν τη Μόσχα να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική.

” …να σκεφτούν τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενέργειές τους

Και διευκρινίζει η Μόσχα: “Τα μέλη του ΝΑΤΟ που σχεδιάζουν να εκτελέσουν επιχειρήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενέργειές τους. Θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες εντάσεις“, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

Ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε το ΝΑΤΟ αποκρύπτουν το γεγονός ότι ο “δυνητικός εχθρός” στις ασκήσεις είναι η Ρωσία… Ιστορικά, παρόμοιες απειλές εξαπολύθηκαν εναντίον της χώρας μας, οι οποίες όμως ήταν άδειες», τόνισε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις εχθρικές προθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πως; “Με την ανάπτυξη των δικών μας στρατιωτικών δυνατοτήτων.”

Defender Europe-2020

Η τοποθέτηση της Μόσχας, έρχεται λίγους μήνες πριν την στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που ονομάζεται «Defender Europe-2020». Η συγκεκριμένη αναμένεται να διεξαχθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Μάλιστα σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι περίπου 7.000 με 10.000 αμερικανικά στρατεύματα θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις μόνο στην Πολωνία.

Η άσκηση «Defender Europe – 2020» θα πραγματοποιηθεί σε 10 χώρες. Θα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που έχει δει η Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια.

Στις ασκήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος 37.000 συμμαχικά στρατεύματα από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 17 μελών του ΝΑΤΟ και της Γεωργίας, και θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούλιο.

Οι πρώτες κινήσεις των στρατευμάτων και του εξοπλισμού άρχισαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στόχος και η Ελλάδα

Στην άσκηση αυτή, κομβικό ρόλο θα παίξει και η Αλεξανδρούπολη. Θα μετατραπεί σε σημείο εφόρμησης του Αμερικανικού στρατού.

Με σταθερά βήματα, προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, σε στόχο.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sputniknews.gr

Δείτε ακόμα...