Μουσική παράσταση του Στ. Ξαρχάκου στη Σύρο

Σταύρος Ξαρχάκος
Σταύρος Ξαρχάκος

Η κορυφαία μουσική παράσταση του Σταύρου Ξαρχάκου «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», που την παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα και έκανε κοινό και κριτικούς να υποκλιθούν σε μεγαλειώδεις συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στην Επαυλη Τσιροπινά της Σύρου το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Αυγούστου.

Μια παράσταση – ύμνος στις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης μουσικής ιστορίας, που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές και αποτελείται από εμβληματικά τραγούδια που παρουσιάζονται από τον μαέστρο με τρόπο αριστουργηματικό.

Διευθύνοντας οκταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ίδιου, καθώς και των Μάρκου Βαμβακάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάνου Χατζιδάκι.

Ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν μαθητές από τη Σχολή Εν Χορδαίς & Οργάνοις, η οποία αποτελεί έμπνευση και πρωτοβουλία του μαέστρου, με σκοπό την ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ρεμπέτικης μουσικής.

Ωρα έναρξης: 21.00.

Online διάθεση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...