Ν. Αμπατιέλος: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»

Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ και μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρει:

«Ο Σεπτέμβριος έχει ορισμένες “σταθερές”. Τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, ο περισσότερος κόσμος κάνει τους υπολογισμούς του για να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του χειμώνα, κοιτάει από πού θα “κόψει” για να ανταποκριθεί στα βασικά.

Φέτος, όμως, αυτοί οι υπολογισμοί δεν βγαίνουν με τίποτα, αφού, παρά την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και η νεολαία βιώνουν ήδη κρίση, λόγω της τεράστιας ακρίβειας που έφεραν τα περιβόητα Ταμεία Ανάκαμψης, η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, η “πράσινη μετάβαση”, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας κ.λπ. Οι βασικές επιλογές, δηλαδή, της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Κάθε Σεπτέμβριο, ο εκάστοτε πρωθυπουργός κάνει τις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά.

Φέτος, προεκλογική χρονιά, προσπάθησαν και οι δύο να βάλουν πιο έντονα τα εκβιαστικά τους διλήμματα, απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στη νεολαία. Μόνο που -δυστυχώς για εκείνους- το “να φύγουν αυτοί” και το “να μη γυρίσουν οι άλλοι” έχουν “καεί” από την πολλή χρήση και συγκινούν όλο και λιγότερους, αφού αυτό που ενδιαφέρει τους πάντες είναι το πώς θα καλυτερεύσει η ζωή τους.

Μια από τις σταθερές του Σεπτεμβρίου είναι, όμως, και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, που, πηγαίνοντας προς τα 50 του χρόνια, έχει καταφέρει να διατηρεί αναλλοίωτη την αρχική του “ορμή”, να ανανεώνεται, να γίνεται όλο και καλύτερο.

Φέτος, οι νέοι και οι νέες, αλλά και οι μεγαλύτεροι, έχουν πολλούς λόγους να επισκεφτούν το Φεστιβάλ, να συζητήσουμε την πρόταση του ΚΚΕ, για να πάψουν οι “χειμώνες” να είναι “δύσκολοι” για τους πολλούς και φυσικά να ψυχαγωγηθούν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φέτος εκατοντάδες καλλιτέχνες.

“Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα”. Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, δίνουμε ραντεβού σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου “Αντ. Τρίτσης”».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...