Ν. Παπαναστάσης: Απαράδεκτη η απόφαση για αποφυλάκιση του ναζί εγκληματία Γ. Πατέλη

papanastasis
Φώτο Αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Αντισυνταγματάρχης ε.α των Ειδικών Δυνάμεων / Πηγή: Eurokinissi

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση για αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία Γ. Πατέλη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας», καθώς, όπως είπε, δεν είναι ένας απλός χρυσαυγίτης, αλλά στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής των ταγμάτων εφόδων της Νίκαιας.

Όπως τόνισε, η κίνηση αυτή αναιρεί την καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε πριν από έναν χρόνο, ενώ σχολιάζοντας το σκεπτικό της απόφασης, σημείωσε ότι οι εγκληματικές πράξεις του Πατέλη δεν έγιναν σε συγκεκριμένη συγκυρία, αλλά στο πλαίσιο της διαρκούς εγκληματικής δράσης της ΧΑ που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Μιλώντας σχετικά με τις συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία, ο Ν. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι αποτελούν εξέλιξη των οξυνόμενων ανταγωνισμών στην περιοχή μας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΕΕ με Ρωσία – Κίνα.

Τόνισε ότι η ελληνοαμερικανική συμφωνία είναι προς το συμφέρον της αστικής τάξης, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη αμερικανική βάση, καθώς αναπτύσσονται και ποιοτικά και ποσοτικά οι υποδομές των ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι οποίες όμως αποτελούν στόχο, θέτοντας σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει πληρώσει τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ με χρήμα και όχι μόνο.

Αντίστοιχα, η ελληνογαλλική συμφωνία υπηρετεί επίσης τα συμφέροντα της αστικής τάξης και προβλέπει επικίνδυνα πράγματα, όπως η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ, μια περιοχή κρίσιμη για τα γαλλικά συμφέροντα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...