Ν. Ρεμπάπης: Στις επόμενες εκλογές να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να είναι αδύνατη η οποιαδήποτε επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

Νίκος Ρεμπάπης ΚΚΕ

Τις ευθύνες των αστικών πολιτικών κομμάτων που έχουν συνδιαμορφώσει ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, ένα σύνολο νόμων διακρατικών συμφωνιών και οδηγιών της ΕΕ που έχουν κάνει κανόνα, το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», κατήγγειλε ο Νίκος Ρεμπάπης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Open» το πρωί της Κυριακής 29 Γενάρη.

Αναφερόμενος στα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης, σημείωσε πως με βάση τις οδηγίες της ΕΕ που έχουν ψηφίσει όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, είναι ελεύθερα για να πωλούνται, να διακινούνται και να λειτουργούν.

Στηλίτευσε τη μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται εδώ και εξήμισι χρόνια, για θάψιμο της υπόθεσης των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Μια προσπάθεια που – όπως σημείωσε – έχει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι υποκλοπές ξεκίνησαν επί των ημερών της και μάλιστα με την τροποποίηση του άρθρου του Ποινικού κώδικα που μετέτρεψε την παρακολούθηση από ιδιώτη, από κακούργημα σε πλημμέλημα. Η πολύ σοβαρή υπόθεση της παρακολούθησης ενός ολόκληρου κόμματος, οδηγείται σε παραγραφή. 

Ο Ν. Ρεμπάμπης σημείωσε πως πρόκειται για ένα ολόκληρο εχθρικό πλέγμα που έχει στηθεί από το αστικό πολιτικό σκηνικό, απέναντι στον λαό ο οποίος, από τη μία αντιμετωπίζει την ένταση της καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού και από την άλλη το τσάκισμα του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του. Τα αστικά πολιτικά κόμματα, που έχουν στήσει αυτό το πλέγμα, πρέπει στις κάλπες να τιμωρηθούν από τον λαό και να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να είναι αδύνατη η οποιαδήποτε επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. 

Στο θέμα του προσφυγικού, σημείωσε την εμπλοκή των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που υπεγράφη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που επιτρέπει στην κυβέρνηση Ερντογάν να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Υπογράμμισε τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που συμμετέχουν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους από τους οποίους προκύπτουν τα κύματα των προσφύγων προς τη χώρα μας και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, να παίρνουν γρήγορα οι πρόσφυγες τα χαρτιά τους και να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους. 

Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που έδωσε – διά της αστυνομίας – την άδεια να διεξαχθεί χθες συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας μάλιστα την φασιστική οργάνωση, ως πολιτικό κόμμα και όχι ως εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα ανοχής, που αποτελεί πρόκληση για τον λαό και τη νεολαία και τα θύματα των φασιστικών οργανώσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ότι ανάλογο βήμα ανοχής είναι και η πρόσφατη σύμπραξη των δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη, ο λαός και η νεολαία να μην δείξουν καμία ανοχή στον ναζισμό και τον φασισμό αλλά να τον τσακίσουν, χτυπώντας και στον πραγματικό υπαίτιο, το ίδιο το σύστημα που τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και τους «αμολάει» όποτε τους έχει ανάγκη σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...