«Να ανακληθεί εδώ και τώρα η τιμωρία και να σταματήσει η οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού στα στρατόπεδα»

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τιμωρία που επέβαλλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο στον καταδρομέα ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Ο συνάδελφος πήρε την πιο τίμια θέση απέναντι στο έγκλημα που βιώνουμε εδώ και τόσους μήνες με τους λαούς να πληρώνουν τα σπασμένα.

Όλοι εμείς που υπηρετούμε τη θητεία μας ακριβώς επειδή ανησυχούμε για τις επικίνδυνες εξελίξεις, ανησυχούμε για το γεγονός ότι η χώρα μας γίνεται στόχος με την συνεχόμενη εμπλοκή της στα σχέδια των φονιάδων των λαών έχουμε ευθύνη να πάρουμε θέση. Ντροπή πρέπει να νιώθουν μόνο όσοι προσπαθούν μάταια να μας καθησυχάσουν, όσοι μας λένε ότι είμαστε προστατευμένοι επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ και άλλα παρόμοια. Οι ασταμάτητες προκλήσεις της «συμμάχου» Τουρκίας δείχνουν ακριβώς ότι δε χωράει κανένας εφησυχασμός.

Ντροπή πρέπει να νιώθουν όσοι προσπαθούν να πείσουν τους στρατιώτες να μην έχουν άποψη, να μην τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά να βγει η θητεία τους. Εξάλλου η κατάσταση που βιώνουμε είναι τέτοια που η δικαιολογημένη ανησυχία και ο προβληματισμός εκφράζεται και από το μόνιμο προσωπικό και από στελέχη που βλέπουν τις επικίνδυνες εξελίξεις. Από αυτή την άποψη ενώνουμε τη φωνή μας με τον συνάδελφό μας. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη τιμωρία. Να ανακληθεί εδώ και τώρα και να σταματήσει η οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού στα στρατόπεδα.

Στρατιώτες από Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α’, Χαιδάρι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...