«Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!»

Πηγή: EUROKINISSI

Γνωστοποιούμε με τη σειρά μας την συμπαράστασή μας προς τον νέο στρατευμένο στη Ρόδο στον οποίο επιβλήθηκε η καταδικαστέα, ανεπίτρεπτη και εκδικητική ποινή φυλάκισης 20 ημερών διότι εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπερεαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Πολλές φορές στη θητεία μας τόσο στα κέντρα αλλά και μετέπειτα στις μονάδες μας, έχουμε γίνει μάρτυρες ανάλογων φαινομένων ανάπτυξης ακραίων, αυταρχικών ακόμη και εθνικιστικών συμπεριφορών εκ μέρους ορισμένων εκ των διοικούντων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δικαιώματα όπως η ελεύθερη βούληση, έκφραση και σκέψη είναι αδιαπραγμάτευτα. Ειδικά οι τωρινές εξελίξεις από τη μία στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα και από την άλλη η γιγάντωση των προβλημάτων της καθημερινότητας όπως αυτό της ακριβείας και της πανδημίας καθιστούν αναγκαία την όξυνση του προβληματισμού στον καθέναν από εμάς. 

Ζώντας με 8 και 60  τον μήνα, ανησυχώντας για το μέλλον μας, την  δική μας υγεία και των οικογενειών μας που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης μέσα σε αυτές τις βάρβαρες συνθήκες, όχι μόνο δεν απογοητευόμαστε αλλά περιστατικά όπως αυτό στο στρατόπεδο της Ρόδου μας δυναμώνουν και μας πεισμώνουν περισσότερο. Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας όπως κατακτήθηκαν είναι χρέος μας και να τα προστατέψουμε. Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά! 

Στρατευμένοι από τη Προεδρική Φρουρά

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...