Να καταδικαστούν οι δηλώσεις του Πομπέο

Επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ και Κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδας στη Σούδα - 29/9/202
Φώτο Αρχείου / Επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ και Κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδας στη Σούδα – 29/9/2020 – Πηγή: Eurokinissi

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, πέρα από ευχές στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «… Η δουλειά που κάνουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με αυτήν του ελληνικού λαού.»

Αποτελεί πρόκληση και προσβολή για το λαό μας η ωμότητα των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών εκθειάζει στην ουσία την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία των ιμπεριαλιστών στη χώρας και τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις βάσεις – πολεμικά ορμητήρια για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τις πολεμικές τους ετοιμασίες.

Η ελευθερία των ΗΠΑ δεν είναι άλλη από την ελευθερία των επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων με σκοπό την εξασφάλιση νέων αγορών, πηγών και δρόμων ενέργειας καθώς και μεταφοράς εμπορευμάτων. Από πού κι ως πού τα αμέτρητα εγκλήματα των ΗΠΑ σε βάρος των λαών συνδέονται με την ελευθερία του ελληνικού λαού; Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει για την ελευθερία του, γράφοντας σελίδες ηρωισμού, θάρρους, καλλιεργώντας αξίες και ιδανικά που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με τις σάπιες ιδέες του Πομπέο και των ντόπιων συμμάχων του.

Ο λαός μας με αγώνες και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Δεκαετίες διαλαλεί το σύνθημα: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”.

Αυτή η πάλη του ελληνικού λαού μπαίνει καρφί στο μάτι των Αμερικανών και των ντόπιων υποστηρικτών τους.

Η ενίσχυση του αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις, να φύγουν τα αμερικανονατοϊκά στρατεύματα, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας με εργατική λαϊκή εξουσία είναι η καλύτερη απάντηση.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...