Φαντάροι από Έβρο: Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

Σερβιτόροι - Σερβιτορα - Μπαρ - καφετέρια - Εργαζόμενοι στον επισιτισμό / Πάτρα / Αύγουστος 2020
Φώτο αρχείου / Εργαζόμενοι στον επισιτισμό / Πάτρα / Αύγουστος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Φαντάροι-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά! Οι φωνές, που καταδικάζουν το αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πυκνώνουν και μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, χαιρετίζοντας με θέρμη την Απεργία της 10ης Ιούνη.

Ως στρατιώτες, δεν παύουμε να αποτελούμε τμήμα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και βιώνουμε στο πετσί μας τις ίδιες δυσκολίες που ταλανίζουν την πλειοψηφία του λαού. Καλούμαστε να αντιπαλέψουμε την εργασιακή ανασφάλεια, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια.

Το 8ωρο, που καθιερώθηκε ύστερα από αιματηρούς αγώνες, η εγχώρια αστική τάξη επιχειρεί να το καταργήσει, σε σύμπνοια με τις κατευθύνσεις που βάζουν συνειδητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λοιποί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Ταυτόχρονα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την κατάργηση του στη μαζική συνείδηση, πετώντας «το τυράκι» των μερικών μερών αδείας μέσα στον μήνα, σαν αντιστάθμισμα για τις απλήρωτες εργατοώρες.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα τους περάσει! Όλος ο λαός στις επάλξεις, με τα ταξικά μας αντανακλαστικά σε εγρήγορση, να μην χάσουμε όσα κερδίσαμε με τους συλλογικούς αγώνες μας, τις οργανώσεις μας και το αίμα μας.

Φαντάροι από το Κουφόβουνο Έβρου

Δείτε ακόμα...