Να πάρει πίσω η διοίκηση του 98 ΤΥΕΘ την εκδικητική τιμωρία του φαντάρου

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Θα ήθελα να δηλώσω με τη σειρά μου την αλληλεγγύη μου στο συνάδελφο από το 98 ΤΥΕΘ της Λέσβου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλακή επειδή χαιρέτησε το 30ό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και στον δεύτερο που συνάδελφο που, επίσης, τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον πρώτο.

Το 30ό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας έχει βρει θετική ανταπόκριση από τη νεολαία του νησιού και ολόκληρης της χώρας. Οι λαοί των χωρών δεν έχουν πραγματικά τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Αποκαλύπτει πιο φανερά ότι το μίσος μεταξύ των λαών είναι επίπλαστο και καλλιεργείται συνειδητά από τα αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις​για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δείχνει ακόμα την αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των συνεργατών της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της, πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι καταλήγουν να γίνονται μπαλάκι μεταξύ Ελλάδας – ΕΕ – Τουρκίας.

Αυτά τα πολύ σημαντικά μηνύματα αξίζουν στις μέρες μας να τα εξαίρει και να τα χαιρετίζει κάποιος, όπως έκανε ο συνάδελφος στο 98 ΤΥΕΘ της Λέσβου.

Είναι φαίνεται επιλεκτική η ευαισθησία ορισμένων για το τί είναι πολιτική και τί όχι, όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι μέσα στα στρατόπεδα προωθούνται συγκαλυμμένα, ή και μη, ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις.

Η άποψη ότι οι φαντάροι περνώντας τις πύλες των στρατοπέδων και καθ΄όλη τη θητεία τους πρέπει να αφήσουν την πολιτική είναι ακράδαντα λαθεμένη. Κι είναι λαθεμένη, γιατί είναι καθοριστικής σημασίας η στάση των φαντάρων σε διάφορα πολιτικά ζητήματα μέσα στα στρατόπεδα, από τα καψόνια και τα εθνικιστικά συνθήματα μέχρι τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Ας πάρει πίσω, λοιπόν, η διοίκηση του 98 ΤΥΕΘ την εκδικητική απόφαση ενάντια στο συνάδελφο μας και να σταματήσει ο αυταρχισμός προς τους φαντάρους που εκφράζουν την άποψη τους.

Γιαγτζόγλου Αλέξης, φαντάρος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...