Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για τον απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενοπλοίων στο Ιράν

Ελληνικά τάνκερ

Την άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Ναυτιλίας, για τον απεγκλωβισμό των ναυτεργατών των δύο δεξαμενοπλοίων στο Ιράν και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους απαιτεί η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ ΝΑΤ).

Παράλληλα ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής των πληρωμάτων στην περιοχή του Περσικού και άλλες περιοχές. Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην εμπόλεμη σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας, για τον έλεγχο περιοχών γεωστρατηγικής σημασίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών ενέργειας.

Σημειώνει ότι η κατάληψη των δύο τάνκερ «είναι απόρροια της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην εμπόλεμη σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία στο μέτωπο της Ουκρανίας, για τον έλεγχο περιοχών γεωστρατηγικής σημασίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγωγών ενέργειας.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ναυτεργατών.

Επιβεβαιώνονται για μία ακόμα φορά ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές κόντρες ανάμεσα στους Αμερικάνους – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία – Κίνα κλπ πυροδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις για όλους τους λαούς, όπως και για τους ναυτεργάτες που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες».

Δείτε ακόμα...