Να σταματήσει η σφαγή: Κυριακή 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος!

Παλαιστίνιοι

Σταθμό κλιμάκωσης της δράσης του λαού και της νεολαίας, των εκατοντάδων σωματείων και μαζικών φορέων για την καταδίκη της σφαγής στη Γάζα και για τη στήριξη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό θα αποτελέσουν το μεγάλο συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν ιδιαίτερα στη συναυλία να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Ηδη το «παρών» δίνουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους «Ρεβάνς», «KollektivA», «Κοινοί Θνητοί», «Υπεραστικοί», «Magic de Spell», Διονύσης Τσακνής.ΠΑΜΕ: «Ξεσηκωμός! Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!»

Μπροστά στη νέα αυτή μεγάλη πρωτοβουλία, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε άμεση μαζική δράση για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

«Ξεσηκωμός! Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!» είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, τονίζοντας:

«Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8.000, ανάμεσά τους πάνω από 3.000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000, χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για λευτεριά στην Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει τον λαό μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στον λαό της Παλαιστίνης: “Δεν είστε μόνοι“.

Οι ώρες είναι κρίσιμες…

Οχι άλλα δελτία ειδήσεων – κατάλογοι νεκρών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟικού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα».

Το ΠΑΜΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία: «Μαζικά, αγωνιστικά, παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων».

Προβάλλει δε τις διεκδικήσεις:

  • Καμία υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος – τρομοκράτη Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και τους αγωνιστές του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο συλλαλητήριο και τη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). «Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί στο συλλαλητήριο και τη συναυλία αλληλεγγύης.Σε όλη την Ελλάδα απλώνονται οι συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε μια σειρά από άλλες πόλεις και συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη:

— Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου

Αύριο, Παρασκευή:

— Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Χαλκίδα, 6 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

— Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Αργοστόλι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Πύργος, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα)

Σάββατο 4 Νοέμβρη:

— Λάρισα, 12 μ., κεντρική πλατεία

— Ηράκλειο, 6 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας

Κυριακή 5 Νοέμβρη:

Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.

Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ.

Δείτε ακόμα...