Ως στρατιώτης, θέλω να εκφράσω κι εγώ με τη σειρά μου όπως και πολλοί συνάδελφοι μου τις τελευταίες μέρες, τη διαφωνία μου με την πολιτική της κυβέρνησης, που για να θωρακίσει τα κέρδη αυτών που μόνιμα είναι κερδισμένοι, από τη μια τσακίζει το μισθό και τα δικαιώματα των οικογενειών μας κι από την άλλη συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στις πολεμικές εστίες που «καίνε» στην γειτονιά μας, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.
Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου κάθε μέρα κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, χτυπάνε «καμπανάκι» για τους λαούς της ΝΑ Μεσογείου. Κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος, αγανακτεί βλέποντας τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αγανακτεί ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί ότι στη σφαγή αυτή έχει βάλει της σφραγίδα της η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, πέρα από αυτά και χωρίς ίχνος ντροπής σχεδιάζουν να στείλουν και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση πλοίων από τα στενά της Ερυθράς Θάλασσας. Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές των πληρωμάτων.
Με όλα αυτά κάθε άλλο παρά ήσυχοι μπορούμε να κοιμόμαστε, ειδικά εμείς που υπηρετούμε αυτή την περίοδο τη θητεία μας, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύουμε να γίνουμε «κρέας» στα κανόνια αυτών που όλα αυτά τα χρόνια ματοκυλίζουν τους λαούς για τα κέρδη τους. Είναι ανάγκη στα στρατόπεδα απ’ άκρη σ άκρη της χώρας να δυναμώσει η συζήτηση μεταξύ των φαντάρων και να καταδικαστεί αυτή η κατάσταση.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλεία.
Να σταματήσει τώρα κάθε πολεμική εμπλοκή της χώρας !
ΣΤΡ (ΥΠ) Κοτσώνης Νότης



