Να σταματήσουν τα στρατόπεδα να είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού

EUROKINISSI

Η καθημερινή καταγραφή δεκάδων θανάτων λόγω Covid, οι εκατοντάδες διασωληνώσεις και οι δεκάδες χιλιάδες κρούσματα είναι μια τραγική πραγματικότητα, λόγω της ολέθριας αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Βασική αιτία της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ, που βιώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο όλοι μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι η αντιμετώπιση της υγείας του λαού ως κόστος. Η τραγική αυτή εικόνα είναι συνέχεια της απουσίας μέτρων, του ανορθολογισμού και της «ατομικής ευθύνης», των 5 ημερών υπερμετάδοσης και του μοναδικού «όπλου» (πανάκεια) του εμβολίου.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική εντός των στρατοπέδων.

Μόνο τις τελευταίες μέρες, φτάνουν στο alt.gr επιστολές και διαμαρτυρίες φαντάρων για την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι μονάδες τους όσον αφορά την ύπαρξη ή την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η επιστροφή από τις εορταστικές άδειες αποδείχτηκε αρκετά επικίνδυνη αφού σε μια σειρά μονάδων εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα.

Διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων πραγματοποιείται σπάνια.

Το πρωτόκολλο απομόνωσης παραμένει ίδιο, με αποτέλεσμα την μετάδοση του ιού σε υγιείς στρατιώτες που «απομονώνονται» μαζί με κρούσματα.

Μάσκες χορηγούνται με το σταγονόμετρο.

Μοναδική σύσταση απ’ το Υπουργείο, «να είστε προσεκτικοί» και « να τηρείται τα μέτρα».

Εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία.

  • Να διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ.
  • Να σταματήσει το στοίβαγμα σε θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους.
  • Να καθαρίζονται επαρκώς τα μαγειρεία και οι τουαλέτες και να γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις.
  • Να χορηγούνται δωρεάν τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την προστασία από τον κορονοϊό για όλη τη διάρκεια της θητείας ( μάσκες, αντισηπτικά, κτλ).
  • Να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η προσωποποιημένη ενημέρωση όλων των στρατευμένων σχετικά με τα εμβόλια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού, να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό, υλικά και μέσα των ΣΤ.ΕΠ.

Δείτε ακόμα...