Να ξεχάσει η κυβέρνηση τα σχέδια για αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια

Να ξεχάσει τα σχέδια για αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το περιβόητο άρθρο 28 του νομοσχεδίου που διευρύνει τα καθήκοντα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τα εξισώνει με όλων των ειδικών φρουρών, προβλέποντας ανάθεση γενικευμένων καθηκόντων καταστολής μαζί με την κατοχή αντίστοιχου εξοπλισμού με πυροβόλα όπλα.

Όπως σημείωσε ο Γ. Δελής, έτσι ανοίγει ο δρόμος για πανεπιστημιακή αστυνομία με το όπλο στο χέρι, που θα κυκλοφορεί παντού στους χώρους των πανεπιστημίων.

Για το χρονικό πλαίσιο που η κυβέρνηση επιλέγει να ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο, σημείωσε ότι αξιοποιεί το σκηνικό που έχει στηθεί στο ΑΠΘ, το οποίο αποτελεί οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και προβοκατόρων, για να νομιμοποιηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Την ίδια ώρα, είναι καθημερινή η χρήση βίας με χημικά, κρότου λάμψης, «μέχρι και αύρα πήγατε μέσα στο πανεπιστήμιο» είπε ο Γ. Δελής, περιστατικά που αποτελούν πρόβα τζενεράλε της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Και σημείωσε ότι αυτό είναι το «σύγχρονο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο» που πατά στις οδηγίες της ΕΕ και διαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις, κλειστό στη μόρφωση, στη φοιτητική μέριμνα, ανοιχτό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ένα «Πανεπιστήμιο ΑΕ» που θα λειτουργεί ως «σούπερ μάρκετ» εκπαιδευτικών προϊόντων. Ένα πανεπιστήμιο, πιστός υπηρέτης των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία και την ιδεολογική κυριαρχία τους.

«Γι’ αυτό», υπογράμμισε, «βάζει η κυβέρνηση μέσα την αστυνομία, γιατί κάθε επιχείρηση θέλει την προστασία της».

Αλλά ξεκαθάρισε ότι απέναντι στα σχέδια αυτά η κυβέρνηση θα βρει τους φοιτητές και τους Συλλόγους τους, που έδωσαν ήδη απάντηση με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική ΚΣ» και θα συνεχίσουν τους αγώνες τους για σπουδές στο ύψος των αναγκών τους.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών» ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Ελληνική Λύση». Το απαράδεκτο άρθρο 28 για την πανεπιστημιακή αστυνομία υπερψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ «παρών» ψήφισε η «Ελ. Λύση». Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο τόσο στο σύνολό του, όσο και το άρθρο για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δείτε ακόμα...