ΝΑΤΟ – ΕΕ: Ήταν, είναι και θα είναι δολοφονικές συμμαχίες

Από παλιότερη Νατοϊκή άσκηση "Atlantic Resolve" - Τσέχικος Στρατός
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη Νατοϊκή άσκηση “Atlantic Resolve” – Τσέχικος Στρατός / Πηγή: MARCOM

Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε διάφορους πανηγυρισμούς στα αστικά ΜΜΕ για την ελληνική διπλωματία και το υποτιθέμενο ‘’ήσυχο καλοκαίρι’’’, ακόμα και για την ηγεμονία και τις ξεχωριστές ικανότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε ΝΑΤΟική άσκηση στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας.

Βέβαια κανένας από αυτούς δεν ανέφερε ότι πλέον η χώρα μας είναι πρώτη στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ με βάση το ΑΕΠ, ή ότι το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία φωτογραφίζει ως πιθανό στόχο από τα πιο επίσημα χείλη πλέον, την χώρα μας λόγω της σημαντικής υποστήριξης που προσέφερε στο Βρετανικό πλοίο που ενεπλάκη σε επεισόδιο στην ίδια περιοχή.

Ακόμη, λίγος καιρός έχει περάσει από την διεξαγωγή της άσκησης ‘’διαχείρισης κρίσεων’’ της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό στρατηγείο που εδρεύει στη Λάρισα, στην 1η Στρατιά. Μία άσκηση της οποίας ο χαρακτήρας επίσης φωτογράφιζε ως πιθανό εχθρό τον ίδιο τον λαό, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Είναι λίγο ειρωνικό ο λαός να βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο από ‘’εχθρούς’’ όσο και από ‘’συμμάχους’’. Είναι όμως η ίδια η πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσο όσο υπηρετούμε τη θητεία μας όσο και μελλοντικά ως πολίτες.

Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να είμαστε αμέριμνοι όσο τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μας βάζουν στο στόχαστρο, όσο η ελληνική κυβέρνηση μας μπλέκει σε αυτό το κουβάρι των επικίνδυνων ανταγωνισμών, μπας και κερδίσει κάτι παραπάνω για το κεφάλαιο.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ψιλιασμένοι, να μην τρώμε κουτόχορτο, να βλέπουμε σαν εχθρούς αυτούς που επεξεργάζονται σχέδια για τον όλεθρο των λαών, το ΝΑΤΟ,την ΕΕ και σαν φίλους ο καθένας τον συνάδελφό του, τους αυριανούς μας συναδέλφους στη δουλειά και όλοι μαζί τους γείτονες λαούς!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο απο το 98 ΤΥΕΘ και 98 ΤΕΘ στη Λέσβο που του επιβλήθηκε ποινή επειδή καλωσόρισε το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που έγινε στη Μυτιλήνη. Παράλληλα κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν μας φοβίζουν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Γ. Καψάλης οπλίτης θητείας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...