ΝΑΤΟ – κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη υπουργών άμυνας την Τετάρτη

Αμερικανοί στρατιώτες

Μια έκτακτη σύσκεψη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (North Atlantic Council – NAC) σε επίπεδο υπουργών άμυνας, θα λάβει χώρα με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 15/4/20. Θα αρχίσει στις 15:00 και θα προεδρεύεται από τον γγ του ΝΑΤΟ Γιεν Στόλτενμπεργκ.

Όπως έχουμε ξαναπεί, σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ ταιριάζει γάντι το γνωστό «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν ανησυχούν από ανθρωπισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι δύο πράγματα έχουν στο μυαλό τους σε σχέση με την πανδημία. Το πρώτο… να μην πληγούν οι στρατοί τους και πάνε πίσω τα πολεμικά τους σχέδια. Και το δεύτερο είναι η διπλωματία του κορονοϊού ή της «αλληλεγγύης» που τόσο καλά παίζουν Ρωσία και Κίνα.

Η σύσκεψη θα εστιαστεί στην  «ανταπόκριση της συμμαχίας» απέναντι στον κορονοϊό. Θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί άμυνας της Φιλανδίας και της Σουηδίας. Οι δύο αυτές χώρες είναι μέλη του «συνεταιρισμού για την ειρήνη» (PfP). Επίσης θα πάρει μέρος και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας / Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell.

Να θυμίσουμε οτι στις 6 Απρίλη είχαν συνάντηση «άτυπη» οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ. Εκεί συζητήθηκαν πάνω κάτω τα ίδια. Δηλαδή πολεμικές αποστολές, κατοχικά στρατεύματα ΕΕ – ΝΑΤΟ και «αλληλεγγύη» για την πανδημία.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί διαδικτυακά από τον γγ του ΝΑΤΟ την Τρίτη 14/4/20 στις 11:00 και μία αργά το απόγευμα μετά την σύσκεψη των υπουργών. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν ζωντανές από την σελίδα του ΝΑΤΟ (www.nato.int), ενώ στη συνέχεια βίντεο θα διατίθενται από το NATO Multimedia Portal (www.natomultimedia.tv).

Δείτε ακόμα...