«ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες – πολέμοι»

Διαδικτυακή αφίσα της ΕΕΔΥΕ ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
Διαδικτυακή αφίσα της ΕΕΔΥΕ ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Με αφορμή το συνέδριο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, θα έπρεπε κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος, κάθε εργαζόμενος να αναρωτηθεί, τι είναι το ΝΑΤΟ, τι προσφέρει και σε ποιον. 

Ζούμε σε περίοδο που η όξυνση αντιθέσεων μεταξύ μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και δυνάμεων ολοένα και βαθαίνει. Η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε, παρά να έχει τον ρόλο της σε αυτό το αλισβερίσι. Αλισβερίσι που μόνο επικίνδυνο είναι για τους λαούς. 

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε, αλλά και να μην μαθαίνουμε ποιο είναι το ΝΑΤΟ. Μιλάμε για δολοφονική μηχανή, που στο όνομα του, ξεκίνησαν πόλεμοι, λαοί μάτωσαν. Από την Γιουγκοσλαβία μέχρι το Αφγανιστάν και μία σειρά επεμβάσεων, οι χιλιάδες νεκροί, στο όνομα των κερδών, είναι η πραγματική εικόνα του ΝΑΤΟ. Εξάλλου το κυνήγι για μεγαλύτερο κέρδος ανεξαρτήτου κόστους, φαίνεται και στις πάγιες θέσεις του. Για παράδειγμα, μπροστά στον ανταγωνισμό με Κίνα και Ρωσία, το ΝΑΤΟ έρχεται να παίξει ακόμα πιο στοχευμένο και άμεσο ρόλο στην οικονομία κάθε χώρας μέλους, με την σύμφωνη γνώμη και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αυτό μπορεί ο καθένας να το δεί από την στιγμή, που το ΝΑΤΟ και οι επιτροπές του θα έχουν τον πρώτο λόγο σε κατασκευαστικά έργα που θα αφορούν κομβικά σημεία της οικονομίας, όπως οι τηλεπικοινωνίες. 

Χωρίς να είναι ξέχωρο των παραπάνω, δεν μπορούμε και δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε και τον ρόλο των δικών μας κυβερνήσεων, ανά τα χρόνια, σε όλα αυτά. Το ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε δαπάνες προς το ΝΑΤΟ, ακόμα και το ότι το συνέδριο λαμβάνει χώρα εδώ, δεν πρέπει να μας περνάει απαρατήρητο. Τα δεκάδες στρατόπεδα που χαρίστηκαν στους φονιάδες των λαών, ανά την χώρα, είναι δείκτης των σχεδίων για περαιτέρω και πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και των Ενόπλων δυνάμεων σε σχεδιασμούς.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι ένα. Κανένα απολύτως συμφέρον δεν μπορεί να έχει ο ελληνικός και όχι μόνο λαός, από συμμαχίες – δολοφόνους, όπως το ΝΑΤΟ. Το πόσο θα δυναμώσει η φωνή που εναντιώνεται σε αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι απάντηση σε όλη την σάπια λογική, που καλλιεργείται με τρομερή προσπάθεια, ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας. Άραγε πόσο ασφαλές για τους λαούς είναι, ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα μεταξύ των χωρών – μελών του; Άραγε κατά πόσο είναι παράγοντας ειρήνης, με χιλιάδες πολεμικές αποστολές ανά τα χρόνια και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου;

Μπορούμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο έξω από συμμαχίες – πολεμικές μηχανές, αρκεί να καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε την δύναμη.

Θα νικήσουμε!

Ούτε γη ούτε νερό στους στους φονιάδες των λαών 

Φαντάρος ΕΛΔΥΚ 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...