ΝΑΤΟ σημαίνει θάνατος, πόλεμοι, προσφυγιά

Εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, γιγαντιαίων διαστάσεων και πρωτοφανούς μεγέθους για την άσκηση Defender Europe 2021. Ως φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας, παρακολουθούμε τους Νατοϊκούς φονιάδες που έχουν σπείρει τον όλεθρο σε λαούς όλου του κόσμου, τουλάχιστον με ανησυχία και σίγουρα με αποτροπιασμό. Δεν γεννηθήκαμε χτες, ούτε μασάμε κουτόχορτο ακούγοντας για “ειρηνικές αποστολές”, “εξασφάλιση της σταθερότητας” κτλ. Το ξέρουν αυτό ανάμεσα σε άλλους, και οι λαοί της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε ούτε ένας στρατευμένος να συμμετέχει σε οποιασδήποτε μορφής βοήθεια στους φονιάδες των λαών. Όλη αυτή η πολεμική προετοιμασία που διεξάγεται και στην περιοχή του Έβρου, η οποία στρέφει τις κάνες απέναντι στο ρώσικο λαό, μας εντάσσει με την ευθύνη της κυβέρνησης στο θανάσιμο παιχνίδι που παίζουν οι ιμπεριαλιστές για την εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, των δρόμων μεταφοράς, συνολικά των κερδών τους. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να γίνουμε υπηρέτες αυτών που αιματοκυλούν τους λαούς, που δημιουργούν αυτά τα κύματα των κατατρεγμένων προσφύγων που βλέπουμε και στην περιοχή του Έβρου. Ισα ίσα είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία του Ελληνικού λαού στα σύνορα του. Δηλώνοντας την αντίθεση μας σε αυτήν την πρόβα πολέμου ακριβώς αυτό το καθήκον υπηρετούμε. Γιατί η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, η προθυμία όλων των κυβερνήσεων να αναβαθμίσουν την θέση των ελληνικών μονοπωλίων στην περιοχή, είναι αυτά που θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Για ακόμα μια φορά, βρίσκονται εκτεθειμένοι όλοι αυτοί που επικαλούνται τις “αξίες” και τα “οφέλη” από την συμμετοχή μας στη δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Αλήθεια, μήπως η “απόβαση” τόσων νατοϊκών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη “έκοψε τον αέρα” στην προκλητικότητα της Τουρκίας; Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τη δραστηριότητα του ωκεανογραφικού Τσεσμέ και τις καθημερινές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν περιμέναμε αυτήν την άσκηση για να το διαπιστώσουμε αλλά η πραγματικότητα φέρνει συνεχώς προ των ευθυνών τους όσους μας καλούνε να σωπάσουμε και να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση στην προσπάθεια για την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας”.

Οι φαντάροι ήταν, είμαστε και θα είναι παιδιά του λαού, και σε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση που οδηγείται ο ίδιος ο λαός είναι ανάγκη να βροντοφωνάξουμε μαζί με εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια και άλλους φορείς:

  • Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Οι φαντάροι και λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται απ’ την παρουσία των Αμερικανών στον τόπο τους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου.

Επιστολή φαντάρου από το Κουφόβουνο Έβρου

Δείτε ακόμα...