Ναυάγιο μεταναστών στην Τυνησία: Έφτασαν τους 54 οι νεκροί

Υεμένη
Φώτο αρχείου/ Υεμένη / Πηγή: Eurokinissi

Ανέβηκε στους 54 ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο των μεταναστών στην Τυνησία καθώς περισσότερα πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών. Το καράβι κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά ναυάγησε ανοικτά της πόλεως Σφάξ της Τυνησίας.

Οι ομάδες έρευνας που συγκροτήθηκαν βρήκαν τα σώματα 13 ανδρών και γυναικών την Πέμπτη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα σώματα δύο παιδιών και 20 ενηλίκων βγήκαν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των νησιών Κερκένα και 19 άλλα σώματα επέπλεαν σε κοντινά νερά.

Δυνάμεις του Λιμενικού και δύτες από την υπηρεσία προστασίας του πολίτη συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή για άλλα πιθανά θύματα, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος υγείας της περιοχής Σφάξ, Ali Ayadi.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς μετανάστες προέρχοτας από την υπό-Σαχάρια Αφρική, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροσώπου των δικαστηρίων της Σφάξ, Murad al-Turki.

Η ακτή της Τυνησίας έχει γίνει κοινό σημείο διαφυγής για χιλιάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανόμενων και των Τυνήσιων, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν στην Ευρώπη.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές της Τυνησίας είπαν πως τουλάχιστον ένας μετανάστης πνίγηκε και άλλοι 6 αγνοούνταν από ένα άλλο ναυάγιο. Περισσότεροι από 80 διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι προσπάθειες ανθρώπων να φτάσουν από την Τυνησία στην ακτή της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 150% τους πρώτους τέσσερις μήνες της φετινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019.

Την προηγούμενη χρονιά, 86 άνθρωποι πέθαναν όταν το καράβι στο οποίο βρίσκονταν ναυάγησε στην ακτή της πόλης Ζαρζίς, νότια της Τυνησίας.

Πηγή: aljazeera

Δείτε ακόμα...