Ναύτες από Φ/Γ “Σπέτσαι”: “Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”

αθήνα 8 μάρτη απεργιακές συγκεντρώσεις

Οι ναύτες της ΦΓ ΣΠΕΤΣΑΙ χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, την μαζική απεργία των προηγούμενων ημερών, τα μεγάλα συλλαλητήρια που αποτελούν μάλιστα τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών, τις δράσεις σωματείων φοιτητικών συλλόγων και μαθητών που δίνουν μήνυμα ελπίδας.

Τα συλλαλητήρια αυτά εκφράζουν την οργή όλων για το έγκλημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, νέων ανθρώπων, φοιτητών. Το μήνυμά τους είναι σαφές να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη  σε αυτό το έγκλημα. Γιατί δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η ευθύνη ενός ανθρώπου όπως λένε. Μαζί με την ατομική ευθύνη πάει και η κρατική. Πώς γίνεται εν έτει 2023 η τηλεδιοίκηση και όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα μέσο που μεταφέρει εκατοντάδες ψυχές να μη λειτουργούν;

Επιλογές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι η απαξίωση του ΟΣΕ το κομμάτιασμα του. Γιατί λειτουργούν με τη σχέση κόστους – οφέλους. Εκεί που έχουν κέρδος τρέχουν με όλα τα σύγχρονα μέσα π.χ. ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ενώ την ίδια στιγμή δε δίνουν ούτε ευρώ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μέσα σε αυτά τα βαγόνια βρίσκονταν αρκετοί νέοι. Φοιτητές που πηγαίνανε στις σχολές τους, στα σπίτια τους. Εκεί θα μπορούσε να ήταν ο καθένας από εμάς,  που γυρνάει από την υπηρεσία του στο σπίτι του ή πάει σε αυτήν.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φαντάρους που υπηρετούν την πατρίδα τώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με όλο τον λαό να κάνουμε δικό μας το σύνθημα “Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Γιατί δε ξεχνάμε κανέναν που έφυγε. Ούτε τους νεκρούς στο Μάτι, ούτε της Μαντράς ούτε τους νεκρούς στην πανδημία. Αυτή η οργή να γίνει δύναμη για διεκδίκηση. Για μια κοινωνία που να χωράνε τα όνειρα και οι ανάγκες μας. Που θα ζούμε ασφαλείς με τις οικογένειές μας.

Ναύτες ΦΓ ΣΠΕΤΣΑΙ
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των νεκρών στα Τέμπη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...