Ναύτης από την Κ/Φ «Νικηφόρος»: Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση στο 644 Μ/Κ ΤΠ

Κανονιοφόρος Νικηφόρος - P267 του Πολεμικού Ναυτικού
Φώτο Αρχείου / Κανονιοφόρος Νικηφόρος – P267 του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ – Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ΑΕ) / Πηγή: hellenicnavy

Την εκδικητική γνωμάτευση κατά του στρατιώτη του 644 Μ/Κ ΤΠ καταγγέλλει με επιστολή του, ναύτης από την Κ/Φ «Νικηφόρος». Όπως σημειώνει, τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους έντιμους στρατιωτικούς.

Ακολουθεί η επιστολή:

Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στο φαντάρο από τον στρατόπεδο Κονδυλάτη ο οποίος όταν βγήκε αναφορά για την επικίνδυνη διαχείριση περιστατικού covid-19, κατέληξε με γνωμάτευση του στρατιωτικού ψυχολογου και απόφαση Διοικητού να υποβιβαστεί από Ι1 σε Ι3.

Τέτοια γεγονότα προκαλούν διπλή οργή στους νέους στρατεύσιμους, γιατί εδώ και ένα χρόνο η πανδημία έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές, έχει γονατίσει γιατρούς και νοσηλευτές και έχει οδηγήσει σε απανωτά lockdown όλους μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μονάδες του στρατού που γίνονται ακόμη και σήμερα εστίες μετάδοσης του ιού προκαλώντας εύλογα την ανησυχία των φαντάρων. Από την άλλη, η εκδικητική απόφαση του διοικητή είναι καταδικαστέα γιατί επαναφέρει τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Κάποτε δημιουργούσαν “μονάδες ανεπιθύμητων”…τώρα θα βγάζουν “τρελό” όποιον διαμαρτύρεται;

Τέλος, αυταρχικές συμπεριφορές όπως αυτή του Διοικητή με την αγαστή συνεργασία του ψυχολόγου, διαιωνίζουν αντιλήψεις όπως “όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός” και για αυτό θα πρέπει να απομονωθούν και από όλους τους έντιμους στρατιωτικούς.

Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη τιμωρητική απόφαση!

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο στρατόπεδο Κονδυλάτη.

Στρατεύσιμος Δίοπος (Β/Νοσ) Ντόντος Στάθης, Κ/Φ Νικηφόρος

Δείτε ακόμα...