ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Η «συνεννόηση» θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στη συγκυβέρνηση

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, πρώην μέλος της Κομισιόν στις Εργασίες του Συνεδρίου "Circle the Med 2022", Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Φώτο Αρχείου / Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, πρώην μέλος της Κομισιόν στις Εργασίες του Συνεδρίου “Circle the Med 2022”, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά την Ντ. Μπακογιάννη της ΝΔ και τον Ευ. Αποστολάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ακόμα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ ήρθε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ότι αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, η «συνεννόηση» θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στη συγκυβέρνηση.

Ο λόγος για τον Δ. Αβραμόπουλο, πρώην κοινοτικό επίτροπο και πρώην υπουργό της ΝΔ, που ακούγεται και για υποψήφιος βουλευτής. Σε συνέντευξή του μίλησε για «εθνική συνεννόηση» μπροστά στα μεγάλα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά, και επικαλέστηκε υποθετικά κάποιον θαμώνα σε ένα καφενείο που λέει «δεν μπορείτε να τα βρείτε; Σε τελευταία ανάλυση τα ίδια πράγματα θα κάνετε», για να καταδείξει ότι ο κόσμος γνωρίζει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι ιδεολογικές διαφορές έχουν αμβλυνθεί» και στο ερώτημα αν βλέπει κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές, απάντησε πως δεν το αποκλείει.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται το παζάρι «όλων με όλους» για την επόμενη μέρα, όσο κι αν δημόσια τσακώνονται για τη διαφθορά και τη δημοκρατία. Το έδαφος της όποιας «συνεννόησης» είναι το κοινό αντιλαϊκό τους πρόγραμμα, που είναι δεδομένο ότι θα εφαρμόσει η όποια επόμενη κυβέρνηση. Οι δηλώσεις τους, που στρώνουν τον δρόμο προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, είναι ένας ακόμα λόγος για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη.

Να βγάλει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, ξέροντας ότι μόνο έτσι θα βρει και την επόμενη μέρα την ψήφο του εκεί ακριβώς που την έριξε!

Δείτε ακόμα...