Νέες συνθήκες εργασίας για τους φαντάρους που απολύονται και αναζητούν δουλειά

Εργαζόμενος

Η μεγάλη πλειοψηφία των φαντάρων προέρχεται από οικογένειες του μεροκάματου, της ανεργίας, της “καπιταλιστικής ευκαιρίας” της τηλεργασίας. Σε συνθήκες “έκρηξης της ανεργίας” ( Αδ. Γεωργιάδης) και ισχυρής καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται, οι συνθήκες για τους νέους που ετοιμάζονται να μπουν, υπηρετούν τη θητεία τους ή απολύονται απ’ το στρατό θα χειροτερεύσουν.

Οι περισσότεροι φαντάροι εργάζονται πριν παρουσιαστούν στο στρατό. Ενώ η περίοδος της προετοιμασίας τους βρίσκει να “λιώνουν” για να μαζέψουν ένα μικρό ποσό. Ευτυχώς, γι’ αυτούς, η αλληλεγγύη δουλεύει τέτοιες ώρες και συγγενείς, φίλοι, το σωματείο, σφίγγουν το χέρι του με λιγοστό χαρτζιλίκι. Ηχηρή απουσία, το κράτος. Το υπουργείο καλύπτει (;) τη θητεία και επιστρέφει το αστρονομικό ποσό των 8,62€.

Κάθε “σειρά” έχει στο θάλαμό του 2-3 συναδέλφους που δεν θα βγουν στην έξοδο, γιατί αυτό έχει επιβάλει η μόνιμη οικονομική καραντίνα. Συνήθως θα βγουν για να “χτυπήσουν” ένα μεροκάματο και να εξασφαλίσουν μερικές μέρες ακόμη στο ΚΨΜ, στο λεωφορείο, το τρένο, το πλοίο.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, που θεσμοθέτησε με πρόσχημα την “κρίση του κορονοϊού”, ήρθαν για να μείνουν και να δημιουργήσουν ένα πρόσφορο πεδίο διασφάλισης και ανάπτυξης των κερδών των επιχειρήσεων. Ergo, ένα δυσοίωνο μέλλον εργασιακής ζούγκλας για τους νέους, συνολικότερα, αλλά και τους φαντάρους που ολοκληρώνουν τη θητεία τους.

Ποια είναι τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιουνίου:

  • Παράταση των αναστολών συμβάσεων και 534€ ΜΟΝΟ για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται.
  • Πρόγραμμα μείωσης ωραρίου και μισθού μόνο για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης έως και 50% με μονομερή απόφαση του εργοδότη και αναπλήρωση του 60% του μισθού που χάνεται. ( Παράδειγμα: Αν πληρώνεσαι με 1000€, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πέφτεις στα 800€)
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Στα παραπάνω, καθόλου φιλεργατικά ή “προστασίας της εργασίας” (σύμφωνα με την Κυβέρνηση) μέτρα προστίθενται μια σειρά παραθυράκια που μπορεί να ανοίξει ο εργοδότης προκειμένου να συνεχίσει με το μοντέλο που του…κάνει.

Οι περισσότεροι φαντάροι -αν όχι όλοι- που εργάζονται βρίσκονται σε καθεστώς απόλυσης από την δουλειά τους για το διάστημα που υπηρετούν τη θητεία τους. Πάγιο αίτημα, εξάλλου, είναι ο εργαζόμενος φαντάρος να συνεχίσει να ασφαλίζεται για όσο διάστημα βρίσκεται στο στρατό και με το τέλος της θητείας του να μπορεί να επιστρέψει την εργασία του.

Αυτό σημαίνει ότι οι φαντάροι θα έρθουν αντιμέτωποι με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από 1η Ιουνίου, με μειωμένες αποδοχές και ελαστικό ωράριο. Πράγμα το οποίο συνεπάγεται ελαστική ζωή και αύξηση της εκμετάλλευσης. Άλλος ένας λόγος που πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση των συνδικάτων με αιτήματα για τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο στρατό. Να θέσουν ζητήματα, που απαντάνε ολοκληρωμένα στο πρόβλημα, για γενναία αύξηση της «μηνιαίας» ενίσχυσης στους οπλίτες, για πάγωμα δανείων και χρεών προς το δημόσιο για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας, κ.ά.

Η λογική που λέει, ότι οι στρατιώτες δεν πρέπει να έχουν επικοινωνία με τα συνδικάτα, είναι πέρα για πέρα αντιδραστική και εξυπηρετεί όσους θέλουν να επιβάλλουν σιγή ασυρμάτου στα δικαιώματα των νέων και μέσα στο στρατό. Ο αγώνας, λοιπόν, των φαντάρων πρέπει να δυναμώσει από κοινού με τα συνδικάτα για την καλυτέρευση των συνθηκών θητείας αλλά και για την επόμενη μέρα που περιμένει τους φαντάρους στις νέες συνθήκες εργασίας.

Παπαγιάννης Ορέστης

Δείτε ακόμα...