Νεκροί από επιθέσεις στην Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία

Πηγή φώτο: Twitter

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Υεμένη σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό την ηγεσία του Ριάντ, ενώ δύο σκοτώθηκαν στη Σαουδική Αραβία σε επίθεση με βλήματα για την οποία ευθύνονται οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Η πολιτική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι, ένας Σαουδάραβας και ένας πολίτης της Υεμένης, σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με βλήματα στη Τζαζάν, μια νότια περιοχή του βασιλείου, που συνορεύει με την Υεμένη.

«Ένα στρατιωτικό βλήμα έπεσε σε εμπορικό κατάστημα στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Στην Υεμένη, οι γιατροί είπαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού στην Ατζάμα, μια πόλη βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαναά που ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί και μια γυναίκα σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν», δήλωσαν γιατροί στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Αεροπορικές επιδρομές του στρατιωτικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία στόχευσαν τη Σαναά νωρίτερα την Παρασκευή, χτυπώντας στρατιωτικό στρατόπεδο κοντά στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έπληξαν μια κατοικημένη γειτονιά, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια.

Πηγή: Aljazeera

Δείτε ακόμα...