Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 5 μ.μ.

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συνεχίζουν τη δράση τους σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νέο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και έχοντας στο πλάι τους τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, χθες, πλημμύρισαν τους δρόμους χιλιάδες φοιτητές και φορείς δίνοντας ηχηρό μήνυμα με την καταστολή να κλιμακώνεται, καθώς η αστυνομία πραγματοποίησε 52 προσαγωγές όταν το συλλαλητήριο ολοκληρωνόταν.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση των προσαγωγών, πλήθος φοιτητών προχώρησαν σε συγκέντρωση έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Για τα χθεσινά γεγονότα η ανακοίνωση της ΚΝΕ ανέφερε τα εξής:

«Χιλιάδες φοιτητές, για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, υπερασπίζονται τις σπουδές, τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, με όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε “ρίσκο” έχουν, ούτε μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ψευδεπίγραφης δικομματικής κόντρας ανάμεσα σε εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Η φωνή των φοιτητών -και κάτω από τη μάσκα- ολοένα δυναμώνει και ακούγεται εκκωφαντικά σ’ όλο τον λαό!

Η κυβέρνηση, αντί να προχωρά σε προσαγωγές φοιτητών -ανάμεσά τους κι ένα μέλος της ΚΝΕ-, αντί να επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή, έστω και την τελευταία ώρα, να αποσύρει το “ζωντανό-νεκρό” νομοσχέδιό της, με το οποίο επιχειρεί να θωρακίσει το Πανεπιστήμιο ΑΕ το οποίο έχτισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Άλλωστε, και να ψηφιστεί, θα μείνει στα χαρτιά!»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο κάνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

«Η κυβέρνηση καλό θα ήταν να μας ακούσει έστω και τώρα! Αντί για ένταση της καταστολής, της τρομοκρατίας, της συκοφάντησης και της προσπάθειας διάλυσης των αγώνων μας, να κάνει πράξη τα δίκαια  αιτήματά μας. Έχουμε άλλωστε, αποδείξει πως τα σχέδια τρομοκράτησης και διάλυσης των διαδηλώσεών μας δεν περνάνε! Αυτό θα συμβεί και με το νομοσχέδιο!

Είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, το νομοσχέδιο θα το κάνουμε κουρελόχαρτο!  Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εφαρμοστεί! Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι!

Πάτρα

Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε ακόμα περισσότεροι! Τώρα είναι η ώρα να ανέβει η συσπείρωση στους Φοιτητικούς Συλλόγους, η οργανωμένη συζήτηση και πάλη σε κάθε έτος και τμήμα! Με την ένταση της διεκδίκησης για τις πραγματικές μας ανάγκες θα απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση! Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε τώρα ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας για να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Όλοι Πέμπτη 11/2 στις 17.00 έξω από την Βουλή και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα!»

Δείτε ακόμα...