Νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβα

Τα προβλήματα και οι απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της  Β’ ΕΣΣΟ του 2021 που παρουσιαστήκαμε στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα δε δείχνουν να έχουν τελειωμό.

 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης νεοσυλλέκτων, η Διοίκηση του Κέντρου προσπαθώντας να αποφύγει το συνωστισμό των φαντάρων “άνοιξε” κτίρια τα οποία ήταν κλειστά – αχρησιμοποίητα για χρόνια. 

Όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής αυτό, από μόνο του, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό να προσφέρει σωστές συνθήκες για την υγεία και συνολικά για την διαβίωση στους φαντάρους, αλλά ούτε και να αποτελέσει μέτρο προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και σε άλλες ιώσεις.

 
Πιο συγκεκριμένα οι νεοσύλλεκτοι της Β’ ΕΣΣΟ έχουμε χωριστεί σε 5 κτίρια. Στο δικό μας κτίριο είμαστε πάνω από 70 και χρησιμοποιούμε 5 τουαλέτες, 10 νιπτήρες και 8 ντουζιέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να περιμένουμε αρκετή ώρα για να πάμε τουαλέτα ή να πλυθούμε, συνωστισμένοι, όπως επίσης οι τουαλέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλουν ξανά καθάρισμα.

 
Το τελευταίο δεν θα αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα αν υπήρχαν τα απαραίτητα υλικά και καθαριστικά. Η λίστα που φτιάξαμε και αιτηθήκαμε να μας δώσουν με βασικά πράγματα που χρειαζόμαστε για να καθαρίζουμε κάθε μέρα το κτίριο και τις τουαλέτες θεωρήθηκε “απαιτητική”. Με προσχήματα του τύπου “είστε πάρα πολλοί” ή “για την ώρα αυτά έχουμε” μας έδωσαν ένα μπουκαλάκι του νερού σαπούνι και χλωρίνη. Στην αναφορά της Μοίρας όταν θίξαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε καθαριστικά η απάντηση δόθηκε με ειρωνεία και φωνές.

 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δημιουργείται ο μεγάλος κίνδυνος, αυτός της διασποράς του κορονοϊού ή άλλων ιώσεων. Ο συνωστισμός, ο ελλιπής καθαρισμός των χώρων και η δυσκολία ατομικής καθαριότητας σε συνδυασμό με τις συνθήκες “μία κρύο μία ζεστή” που ζούμε, λόγω του ότι η θέρμανση ανοίγει συγκεκριμένες ώρες στο φουλ και μετά κλείνει, έχουν οδηγήσει πολλούς φαντάρους να είναι κρυωμένοι, να βήχουν ακόμα και να ανεβάσουν πυρετό. 

Σε όλη αυτή την άθλια κατάσταση έρχεται να προστεθεί και το μεγαλύτερο, ίσως, πρόβλημα, αυτό που ονομάζεται “Ιατρείο”. Φαντάροι με συνάχι, φαντάροι με πονοκέφαλο δεν πήραν ούτε ένα παυσίπονο από τους γιατρούς ή έστω να τους δώσουν μια μέρα “ελεύθερος υπηρεσίας”. Να μην μιλήσουμε για να γίνουν τεστ κορονοϊού!!!


Τα προβλήματα αυτά που βιώνουμε οι στρατιώτες, δεν είναι αποτελέσματα ούτε κακής διοίκησης – διαχείρισης ούτε των δυσχερειών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Δεν είναι καν αποτελέσματα της φράσης που πολλοί προσπαθούν να μας περάσουν σαν φιλοσοφία, “εκεί που αρχίζει ο στρατός σταματάει η λογική”. Οφείλονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της αστικής τάξης της χώρας μας και της κυβέρνησης που έχει σαν στόχο την μείωση των εξόδων που αφορούν τους οπλίτες στρατιώτες και την αύξηση αυτών που αφορούν την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προσταγές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. 

Νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...