Νεοσύλλεκτος Στρατιώτης από Λαμία: Δεκάδες προβλήματα για όσους υπηρετούμε τη θητεία μας

EUROKINISSI

17 Νοεμβρίου 2021…Κάθε χρόνο μια μέρα σαν την χθεσινή θα ξυπνούσαμε από το πρωί, θα βάζαμε τραγούδια από τον αντιδικτατορικό αγώνα, θα ακούγαμε τους μεγάλους μας καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή,  Μίκη Θεοδωράκη και Θάνο Μικρούτσικο και θα ετοιμαζόμασταν για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση μπροστά από τα στρατηγεία των φονιάδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις.

Φέτος βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. “Νέος” στο στρατόπεδο του ΚΕΥΠ Λαμίας και έτοιμος για να ξεκινήσει η εκπαίδευση μας.. Φέτος είμαστε εκεί που σου λένε ότι η διεκδίκηση και ο αγώνας πρέπει να μπουν στον πάγο, ότι δεν κάνει να μιλάς και να παλεύεις να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης για να μην σε βάλουν στο μάτι.

Φέτος όμως είναι που πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για το αντίθετο. Γιατί έχουν προστεθεί δεκάδες προβλήματα για όσους υπηρετούμε τη θητεία μας, βλέπουμε το εισόδημα των οικογενειών μας να πιέζεται ασφυκτικά εξαιτίας και της ακρίβειας, βλέπουμε την υγεία μας κάθε μέρα να παίζεται κορώνα-γράμματα και να τρέμουμε μην κολλήσουμε covid ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα.

Παράλληλα όμως βλέπουμε τη κυβέρνηση να παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράφει συμφωνίες που καθιστούν όλη τη χώρα μας βάση θανάτου για να εφορμούν οι όπου γης δολοφόνοι(Αμερικάνοι, Γάλλοι κλπ) μπλέκοντας βαθιά σε αυτούς τους σχεδιασμούς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σήμερα λοιπόν είναι που πρέπει να φουντώσουν όλες οι συζητήσεις για να σταλεί παντού, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα το επίκαιρο -ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση – μήνυμα του πολυτεχνείου που κοσμούσε τις πύλες του Πολυτεχνείου το 1973.

Έξω οι ΗΠΑ!
Έξω το ΝΑΤΟ!
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Νεοσύλλεκτος Στρατιώτης στο ΚΕΥΠ Λαμίας

Δείτε ακόμα...