Νεοσύλλεκτος στρατιώτης στο στρατόπεδο Κυριαζή

Νεοσύλλεκτοι ορκωμοσία
Από τις ορκωμοσίες των Νεοσύλλεκτων της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 / Πηγή: ΓΕΣ

Πριν λίγες μέρες μια νέα σειρά νεοσυλλέκτων μπήκε μέσα στα στρατόπεδα της Ελλάδος. Με τα rapid test που διενεργήθηκαν βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα και απομονώθηκε όπως σωστά έμελε να γίνει προκειμένου να μην εξαπλωθεί. Τώρα έφτασε στα αυτιά μας για ένα νέο κρούσμα στελέχους που συμμετέχει στη βασική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων μιας άλλης μεραρχίας που βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο. Είναι υποχρεωτικό να γίνουν τεστ σε όλους τους στρατιωτικούς ανεξάρτητου βαθμού στη μεραρχία αυτή. 

Τι γίνεται με τις υπόλοιπες μεραρχίες που βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο και σιτίζονται από το ίδιο εστιατόριο;

Σε λίγο καιρό θα δοθούν άδειες του Πάσχα (σ.σ.Η Α ΕΣΣΟ του 2021 δεν έχει πάρει ακόμη άδεια εκτός από τις εξόδους που έχουν δοθεί για μια τρίωρη βόλτα στην πόλη). Υποχρέωση του στρατού να εξασφαλίσει να δουν οι στρατιώτες τους συγγενείς τους. Τι μέτρα θα πάρει τόσο για την αναχώρηση τους όσο και για την επιστροφή τους ώστε να μην αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού;

39°C και κεφαλαλγία δεν υποδηλώνουν από μόνα τους κορονοϊό αλλά και εποχική γρίπη που φαίνεται ότι τα κρούσματα της αυξάνονται και έχει αμεληθεί αφού τόσο το ΕΣΥ αλλά και η ιατρική κοινότητα ασχολείται μόνο με μια νόσο.

Χρειάζεται τα στρατόπεδα άμεσα να προμηθευτούν τεστ τόσο για τον κορονοϊό όσο και για την γρίπη.

Την Τρίτη στο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (ΤΥΕΘ) σε ένα θάλαμο βρέθηκαν νεκροί κοριοί όταν βρισκόμαστε πλέον στο 2021. Συνεχώς χρειάζεται μέριμνα και καθάρισμα χώρων που συχνάζουν άτομα. 

Η καθαριότητα δεν είναι πολυτέλεια είναι υποχρέωση. Δεν γίνεται να μένουν στα λόγια οι αναφορές των στελεχών για την υγεία των νεοσυλλέκτων και την ασφαλή επιστροφή τους στους γονείς τους και την ίδια στιγμή να μην υπάρχουν λεφτά για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

Πόσα λεφτά ξοδεύει η Ελλάδα για την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ; Ποια ασφάλεια ενάντια στην Τουρκία μας επικαλούνται όταν την προηγούμενη μέρα οι Αμερικάνοι τρώνε με τους Τούρκους;

Νεοσύλλεκτος στρατιώτης στο στρατόπεδο Κυριαζή

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...