Νίκος Παπαναστάσης: Δήλωση για τους “Ναζί – αλεξιπτωτιστές”

Παπαναστάσης 16Χ9

Ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α, με αφορμή την υπόθεση της οργάνωσης που ήθελε να τιμήσει τους ναζί – κατακτητές της Κρήτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν είναι τυχαίο γεγονός, η διοργάνωση της άθλιας εκδήλωσης για τους ναζί αλεξιπτωτιστές, που συμμετείχαν στην γερμανική εισβολή στην Κρήτη, απ’ την  παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», με προκάλυμμα τη συμπλήρωση εφέτος 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. 

Είναι ένα απ’ τα πολλά, διαδοχικά και καλά μεθοδευμένα βήματα διαγραφής της αληθινής ιστορίας και επαναδιατύπωσής της, προσαρμοσμένης όμως στις σύγχρονες ανάγκες της κάθε αστικής τάξης, αλλά και της διακρατική ένωση του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος τους απ’ τη μια η πρόθεση διαγραφής των ασύλληπτης αγριότητας εγκλημάτων των ναζιστοφασιστών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι απ’ την άλλη η προσπάθεια απεγνωσμένης απόκρυψης του καταλυτικού ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού, που παρά τα 20.000.000 θύματα τους συντρίβοντας την φασιστική λαίλαπα, παρά το γεγονός ότι έδωσε για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, την πραγματική σοσιαλιστική  προοπτική στους λαούς όλης της Γης.

Όλα αυτά δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Έχει προηγηθεί στο πλαίσιο της ΕΕ μια έντονη αντικομουνιστική εκστρατεία, με «έμπνευση» από αντίστοιχα κείμενα, όπως τη Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – μνημείο αντικομουνισμού που υπέγραψε και η “αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάη του 2019 και μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα», και συνολικά από τον αντικομουνισμό, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία αυτής της της ιμπεριαλιστικής ένωσης. Έχει προηγηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, στα μέσα Σεπτέμβρη του  2019, η υπερψήφιση με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά, ενός αντικομουνιστικού ψηφίσματος που ήρθε για να αποδείξει ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι όργανο – σημαιοφόρος του αντικομουνισμού, που οδηγεί στην ανιστόρητη, απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Ο ωμός αντικομουνισμός τους, φτάνει στο σημείο να παρουσιάζουν τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου κι ας ήταν αυτή που έδωσε τον ανθό της, εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα, συντρίβοντας τους ναζί στα πεδία των μαχών.

Κι αν στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμβαίνουν αυτά, αντίστοιχη προσπάθεια εξελίσσεται και στη χώρα μας. Ο εγχώριος όμως ωμός αντικομουνισμός, εκφράζεται από μια σειρά στελεχών όλων των αστικών κομμάτων, ηλεκτρονικών sites και από κάποιους αστούς ιστοριογράφους που τα τελευταία χρόνια προχωρούν συνεχώς σε νέες εκδόσεις, προβάλλοντας τον πιο ραφιναρισμένο  αντικομουνισμός,  δηλαδή την ανάγκη συμβιβασμού και ενσωμάτωσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων στους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, στο σύστημα δηλαδή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Τέλος, δεν είναι άσχετο με όλα αυτά, το γεγονός ότι σε όλη την ελληνική επικράτεια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια παραστρατιωτικές οργανώσεις με το προκάλυμμα των «ακομμάτιστων εφεδροπολεμιστών», που καπηλευόμενοι την έννοια του πατριωτισμού, χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία, εκπαιδευόμενοι ακόμη και με κρατική συνδρομή και παρελαύνοντας στις διάφορες επετείους δίπλα στη νεολαία.

Η ύπαρξη και η επίσημη δράση φασιστοναζιστικών μορφωμάτων σαν τον φιλοευρωΕνωσιακό και φιλοΝΑΤΟικό «Σύνδεσμο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», είναι πλέον γεγονός. Ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους, όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο, σε ασφυκτικό περιορισμό. γιγαντώνονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε εθνικό επίπεδο και στην ΕΕ.

Για το λόγο αυτό, το ζήτημα της πάλης για την κατάργηση των αντικομουνιστικών διώξεων, συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την Ε.Ε την έξοδο από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο όλων των βάσεων.»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...