Ο αγώνας των εργατών της Cosco, φόρος τιμής στους απεργούς του Σικάγο!

Μια μέρα πριν τον φετινό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, οι εργάτες της Cosco βγήκαν και πάλι μπροστά! Με αιχμή του δόρατος της πάλης τους τα μεγαλύτερα όπλα τους, την οργάνωσή τους και την αλληλεγγύη σύσσωμης της εργατικής τάξης, σμπαράλιασαν κατασταλτικούς και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς κυβέρνησης κι εργοδοσίας κι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού συνέχισης της πάλης τους για ΣΣΕ, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς συναδέλφους, για να μην κινδυνεύσει άλλος εργάτης στο χώρο δουλειάς του. 

Τι κι αν η κυβέρνηση έδειξε και πάλι ότι εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των εφοπλιστών, τα αντανακλαστικά της είναι ταχύτατα; (σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες, όπου συναντά…δυσκολίες) Επιστρατεύοντας από τη νύχτα κι όλας δυνάμεις των ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις του λιμενικού, ράμπο της Μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού, έστησε ένα όργιο τρομοκράτησης των απεργών λιμενεργατών. Εις μάτην, φυσικά, αφού η αποφασιστικότητα, η οργάνωση, η μαχητικότητα των απεργών ήταν αδύνατον να καταπνίγει. Τι κι αν η εργοδοσία έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό στο Χαϊδάρι, φέρνοντας πούλμαν με 65 απεργοσπάστες, οι μισοί εκ των οποίων ήρθαν υποκύπτοντας σε σκληρούς εκβιασμούς, παρά τη θέλησή τους; Οι απεργοί, έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους από άλλους κλάδους που έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, έκαναν πράξη το σύνθημα της Πρωτομαγιάς που συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια τους αγώνες της τάξης τους:

“Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή”.

Γιατί ο αγώνας των λιμενεργατών της Cosco, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, που δε συμβιβάζονται με ψίχουλα, που δε δέχονται να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορόνα-γράμματα για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, των φοιτητών που θέλουν σπουδές στο ύψος των ονείρων και των αναγκών τους, των μαθητών που θέλουν ένα σχολείο που να τους μορφώνει, είναι φόρος τιμής στους νεκρούς απεργούς του Σικάγο, στους εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής, σε όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, στον Δημήτρη Δαγκλή τον εργάτη της Cosco, που σκοτώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη εν ώρα εργασίας! 

Οι νέοι στρατευμένοι βρισκόμαστε στο πλευρό τους! Γιατί ασφυκτιούμε μέσα σε αυτό το σύστημα που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των καπιταλιστών και τα για τις ΝΑΤΟΪκές δαπάνες που καμιά σχέση δεν έχουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας! Που μας αφήνει να υπηρετούμε για 9 και 12 μήνες με ένα…φιλοδώρημα των 8,62 ευρώ για να καλύψουμε μια σειρά από ατέλειωτα έξοδα και ανάγκες! 

Γιατί οι εργαζόμενοι εκφράζουν με τη στάση και με τον οργανωμένο αγώνα τους το σύνθημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς όλων των χωρών, που έχουν πληγεί όλα αυτά τα χρόνια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όπως έπραξαν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζοντας φρένο στη μεταφορά ΝΑΤΟΪκού πολεμικού υλικού προς την Ουκρανία! 

Γιατί αγωνίζονται για την πραγματική Ειρήνη μεταξύ των λαών κι όχι για την ψευδεπίγραφη ιμπεριαλιστική “Ειρήνη” με το πιστόλι στον κρόταφο που υπόσχονται οι κυβερνήσεις! 

Εργάτες της COSCO, οι φαντάροι είμαστε μαζί σας “ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ”, όπως είπε, στην τηλεφωνική του παρέμβαση στη συγκέντρωση σας, ο τραυματίας εργάτης Τάκης Πέτας! 

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά! 

Στρατιώτης Μυριδάκης Βαγγέλης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...