Ο Δημήτρης Θωμάκος για την Επανάσταση το ’21: Ο αγώνας συνεχίζεται

Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που ο σκλαβωμένος ελληνικός λαός επαναστάτησε και ελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στέκομαι με μεγάλη προσοχή στους φετινούς εορτασμούς που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να τιμήσει τους ήρωες του 21, χωρίς όμως εμάς.

Διοργανώθηκε μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας με καλεσμένους ξένους αντιπροσώπους που παραβρέθηκαν ως επίσημοι σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις και τους Έλληνες να παρακολουθούν τις στιγμές αυτές από μακριά μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης.

Μεγάλη δε ήταν και η αστυνομική δύναμη, που είχε επιστρατευθεί για να προστατεύσει μία άδεια Αθήνα από τους πολίτες της, μην τυχόν ο εχθρός λαός διαμαρτυρηθεί για τα δεινά που περνάει.

Η Κυβέρνηση τίμησε δήθεν τους Έλληνες της εποχής εκείνης που αντιστάθηκαν στους Τούρκους τη στιγμή που οι ιδεολογικοί της πρόγονοι (της κυβέρνησης) ήταν αυτοί που ανάγκασαν τους αγωνιστές του 1821, που κρατούσαν στα χέρια τους τότε το σπαθί και το τουφέκι, μοιράζοντας ελευθερία, αργότερα οι ίδιοι με τα ίδια αυτά χέρια να ζητιανεύουν για να επιβιώσουν και άλλοι να βρίσκονται κλεισμένοι στις φυλακές με διάφορες δήθεν αντεθνικές κατηγορίες, από ποιους; Από εκείνους, που δεν πολέμησαν.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και άλλες φορές στο παρελθόν, όπου Έλληνες πατριώτες κλείστηκαν στις φυλακές, εξορίες, άλλοι εκτελέστηκαν και βασανίστηκαν επειδή έλαβαν μέρος σε απελευθερωτικά κινήματα και αγώνες, δηλαδή καταδικάστηκαν επειδή δεν αρνήθηκαν την ιδεολογία τους και τα ιδανικά τους.

Κυβερνήτες αυτού του τόπου ποιοι ήταν; Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους κάθε λογής κατακτητές, προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους.

Τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις σε αυτό τον τόπο που τώρα τις ευγνωμονούμε, τις ξέρουμε, είτε το 1821, είτε το 1922, με τη Μικρασιατική Καταστροφή , είτε κατά τη γερμανική κατοχή και μετά τον εμφύλιο, την εφτάχρονη αμερικανοκίνητη χούντα, την τραγωδία της Κύπρου το 1974 και στις μέρες μας το 1996 το ευχαριστώ που είπε ο πρωθυπουργός τότε Σημίτης στους Αμερικάνους για επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο που οι ίδιοι(οι Αμερικάνοι) δημιούργησαν με αποτέλεσμα να αμφισβητείται μέρος της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.

Βλέπουμε ότι αυτοί που πάντα μας πολεμούσαν, ερχόντουσαν μετά να μας σώσουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων.

Σήμερα έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους και ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στο αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στην Κρήτη για να σκορπίσει τον όλεθρο και το θάνατο στην ευρύτερη περιοχή, αν χρειαστεί κατά τη γνώμη τους να μοιράσει σύνορα με το αίμα των λαών, δημιουργώντας πρόσφυγες με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε. πάντα με τον μανδύα του προστάτη των δήθεν εθνικών μας συμφερόντων.

Οι ΗΠΑ με τις αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις με κορύφωση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάτω από τον μανδύα της αριστερωσύνης που έστρωσε χαλί στους Αμερικάνους, όταν ήταν κυβέρνηση και σήμερα διαμαρτύρεται για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ίδιο θέμα κατά της ΝΔ.

Η σημερινή επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση βρήκε τη χώρα μας και όλους τους λαούς κάτω από την μπότα του αόρατου εχθρού που λέγεται κορωνοϊός, ο οποίος έχει δολοφονήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας ότι τα συστήματα υγείας ακόμα και των προηγμένων χωρών ήταν ξεχαρβαλωμένα όχι από τον κορωνοϊό αλλά από τον ιμπεριαλισμό.

Οι παρελάσεις που έγιναν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο θα έχουν ημερομηνία λήξης και οι αγωνιστές θα ξαναμπούν στη λήθη, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Το μήνυμα αυτής της επετείου Ελευθερία, Ανεξαρτησία δεν έχει δικαιωθεί γιατί η πατρίδα μας πάντα σκλαβωμένη είναι, ο ένας κατακτητής διαδέχεται το άλλο, γιατί η σκλαβιά δεν είναι μόνο στρατιωτική αλλά πολιτική και οικονομική, όλα για τους ξένους λοιπόν από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Εδώ λοιπόν ταιριάζουν οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τον εχθρό λαό:

«Προδότες και δοσίλογοι
όλοι καλοδεχούμενοι
Πατριώτες και αγωνιστές
Στον τοίχο και τις φυλακές».

Δημήτρης Θωμάκος
Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε. α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...