Ο Δήμος Πατρέων παρέδωσε υπόμνημα στο υπ. Εσωτερικών με τα αιτήματα της κινητοποίησης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Σάββατο 29 Γενάρη 2022
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Σάββατο 29 Γενάρη 2022

Υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της σημερινής κινητοποίησης παρέδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Προγραμματίζεται, το επόμενο διάστημα, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που συμπεριλαμβάνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου Πατρέων.

Τα μέτρα που διεκδίκησαν με τη σημερινή τους κινητοποίηση:

-Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή χρηματοδότηση, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

– Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές, για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

– Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Δείτε ακόμα...