«Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή» – Συγκέντρωση σήμερα που ανακοινώνεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση ενόψει της απόφασης για την Χρυσή Αυγή

«Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή»: Αυτή είναι η ετυμηγορία του λαού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου στο Εφετείο Αθήνας.

Αυτή την ετυμηγορία, μαζί με το κάλεσμα για κανέναν εφησυχασμό του λαού, θα διατρανώσουν σήμερα, από τις 10 π.μ. με συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», συνδικάτα, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι στην Αττική.

Είναι λαϊκή απαίτηση: Οι ναζί εγκληματίες να μπουν στη φυλακή, να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές και όχι με βάση την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης είναι συντριπτικά. Η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και καθοδηγούσε εγκληματικές πράξεις.

Είναι απαίτηση να καταδικαστούν γιατί είναι δολοφόνοι. Και είναι δολοφόνοι γιατί είναι ναζιστές, γιατί η ιδεολογία τους είναι η πιο απάνθρωπη, η πιο σκοταδιστική που έχει γνωρίσει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Όποια άλλη απόφαση θα είναι απαράδεκτη.

Δεκάδες είναι τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση, με πολλά από αυτά να έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση καλούν η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ), η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ).

Καλούν επίσης επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η ΟΓΕ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο  Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ)

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε Αγρίνιο, Άρτα, Βόλο, Γιάννενα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Ικαρία, Κατερίνη, Κοζάνη, Κεφαλλονιά, Καρδίτσα, Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, Σάμο, Σαντορίνη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά.

Χτες έγιναν ανάλογες συγκεντρώσεις στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, την Καβάλα, την Κέρκυρα, την Μυτιλήνη, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα και τη Χίο.


Δείτε ακόμα...