ΠΕΑΠΣ: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή να δώσει και το έναυσμα για την ολοκληρωτική καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού

Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής / Πηγή: Eurokinissi

Έκλεισαν εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 12 από την (αρνητική) εμφάνιση, στα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα της χώρας, του πολιτικού μορφώματος με την βαρύγδουπη ονομασία “Χρυσή Αυγή¨. Πεντέμισυ περίπου χρόνια (από την 20η Απριλίου 2015) συμπληρώνονται από την έναρξη της πολύκροτης δίκης της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Μέσα από την ακροαματική διαδικασία και το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε, αποδεικνύεται η εγκληματική της δράση και η ναζιστική ιδεολογία.

Τα δικονομικά τεχνάσματα των συνηγόρων υπεράσπισης, η δαιδαλότητα του δικαστικού μας συστήματος αλλά και η ολιγωρία των κυβερνώντων στα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονταν, “βοήθησαν” ώστε να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία, σε 453 δικάσιμους!

Ήρθε όμως η στιγμή, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και των επικίνδυνων τραυματισμών των Αιγύπτιων αλιεργατών και των συνδικαλιστών!

Την προσεχή Τετάρτη, λοιπόν, 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή. Την ίδια ώρα, δεκάδες συλλογικοί φορείς έχουν δηλώσει πως θα δώσουν το παρόν έξω από το δικαστήριο, περιμένοντας να ακούσουν την καταδικαστική απόφαση για τους υπεύθυνους!

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, περιμένει εκτός από την καταδίκη των υπευθύνων, η απόφαση του δικαστηρίου να δώσει και το έναυσμα για την ολοκληρωτική καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού, ιδεολογίες που ιστορικά μόνο δεινά έχουν αποφέρει στη χώρα μας και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Δείτε ακόμα...