Ο λόγος στους υγειονομικούς – Απολύουν εν μέσω πανδημίας επικουρικούς γιατρούς!!!

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
Φώτο Αρχείου / Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δαφνί / Πηγή: Eurokinissi

Το ALT.GR δίνει το λόγο στους υγειονομικούς, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δημοσιεύουμε άρθρα και συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που ζουν από πρώτο χέρι την αγωνία της πρόληψης, της νοσηλείας και θεραπείας όσων προσβάλλει ο κορονοϊός. Που ζουν την αγωνία των χιλιάδων ασθενών, που οι ανάγκες τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν σταματούν αυτές τις μέρες. Σήμερα που τα νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις έκτακτες συνθήκες της επιδημίας.

Όλοι αυτοί οι γιατροί και νοσηλευτές χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, για την πολιτική, που στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, όπως με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο απέδειξε και η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Ακολουθεί:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών.

ΟΕΝΓΕ για τις απολύσεις επικουρικών γιατρών

Μετά τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστήρια στους «ήρωες πολεμιστές του ΕΣΥ» έρχονται τα απολυτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα: Τη Μεγάλη εβδομάδα επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΨΝΑ Δαφνί ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ ότι το Φθινόπωρο θα απολυθούν. Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς των οποίων, ενώ η διάρκεια της σύμβασης που προβλεπόταν αρχικά ήταν 3 έτη μειώθηκε σε ένα έτος.

Σε παρέμβαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ το απέδωσε «σε λάθος» το οποίο υπόσχονταν μήνες τώρα ότι θα διορθωθεί, κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους κατάμουτρα. Ο ίδιος ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ διαβεβαίωνε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία και ότι η σύμβαση θα παραταθεί για ακόμη δύο χρόνια. Αποδείχτηκε ότι οι δεσμεύσεις τους ήταν αίολες.

Μετά από ένα ατελείωτο μπαλάκι ευθυνών στις πλάτες των συναδέλφων, μεταξύ της διοίκησης του ΨΝΑ Δαφνί, της διοίκησης της 2ης ΔΥΠΕ, της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και πάει λέγοντας, τελικά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της ίδιας της κυβέρνησης τους απολύουν.

Τους προειδοποιούμε. Να πάρουν άμεσα πίσω την απόφαση τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός.

ΟΕΝΓΕ

Να διοριστούν όλοι οι υπηρετούντες επικουρικοί γιατροί σε μόνιμες θέσεις επιμελητών Β’.

ΟΕΝΓΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...