Ο λόγος στους υγειονομικούς: Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου- Ζητά μέσα ατομικής προστασίας

Απο άσκηση αντιμετώπισης του κορονοϊού (Covid19) στην Ελλάδα
Απο άσκηση αντιμετώπισης του κορονοϊού (Covid19) στην Ελλάδα Πηγή: Eurokinissi

Το ALT.GR δίνει το λόγο στους υγειονομικούς, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δημοσιεύουμε άρθρα και συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που ζουν από πρώτο χέρι την αγωνία της πρόληψης, της νοσηλείας και θεραπείας όσων προσβάλλει ο κορονοϊός. Που ζουν την αγωνία των χιλιάδων ασθενών, που οι ανάγκες τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν σταματούν αυτές τις μέρες. Σήμερα που τα νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις έκτακτες συνθήκες της επιδημίας.

Όλοι αυτοί οι γιατροί και νοσηλευτές χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, για την πολιτική, που στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, όπως με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο απέδειξε και η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Ακολουθεί:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου απαιτεί, με ανακοίνωσή του, την άμεση κάλυψη των αναγκών σε μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Θέμα: Άμεση αποστολή μέσων ατομικής προστασίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας και την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ, την άμεση χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας για τα πληρώματα ασθενοφόρων του παρατήματος του ΕΚΑΒ  στη Σάμο. Η χορήγηση τέτοιων μέσων έπρεπε να είχε γίνει από χτες για την προστασία των εργαζομένων και προς την αποφυγή της μετάδοσης του COVID-19  και την διασπορά του. Τα μέσα ατομικής προστασίας που λείπουν εντελώς είναι ειδικές στολές, μάσκες υψηλής προστασίας και προστατευτικά γυαλιά. Επίσης το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο πρέπει να ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορούν να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα στο νησί ανά βάρδια. 

Κύριοι της Κυβέρνησης σας τονίζουμε για άλλη μια φορά πως η ατομική ευθύνη που μας υπενθυμίζετε συνεχώς, δεν μπορεί να υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την κρατική ευθύνη

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...