Όχι στην αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία

Αντιπυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων, PATRIOT
Φώτο Αρχείου / Αντιπυραυλικό σύστημα κατευθυνόμενων βλημάτων, PATRIOT / Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση πιστή στην εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για λογαριασμό του κεφαλαίου γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα στην μαύρη Βίβλο της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Συστοιχίες Patriot (όπλα κατευθυνόμενων βλημάτων μεγάλου βεληνεκους) είναι έτοιμες να αναπτυχθούν στη Σαουδική Αραβία απέναντι στο Ιράν,μαζί με πολυπληθή κλιμάκιο που θα τις συνοδεύσει.

Σαν να μην φτάνει το “χρυσό μετάλλιο” που παίρνει η χώρα μας στις νατοϊκες δαπάνες, ούτε η παροχή δεκάδεων βάσεων για να εφορμούν οι νατοϊκοι ενάντια στους λαούς, έρχεται και αυτή η εξέλιξη να μας επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζονται όλο και χειρότερα σενάρια για τον λαό μας αλλά και τους λαούς της περιοχής. Η κυβέρνηση επιλέγει να στείλει στρατιωτική αποστολή στο εξωτερικό σε ένα σκοταδιστικό, αντιδραστικό καθεστώς -αυτο της Σαουδικής Αραβίας- που έχει αιματοκυλισει τους λαούς της περιοχής της Μέσης Ανατολής εδώ και δεκαετίες και αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν πρέπει να λησμονεί κάνεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όντας κυβέρνηση εφερνε τροπολογίες στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ενώ τώρα δηλώνει αντίθετος γιατι δεν πρόκειται για επιχειρήση διεθνούς οργανισμού (ποιου άραγε;) καθώς και γιατι δεν έχουμε αμυντικη συμφωνία με τη συγκεκριμένη χώρα!

Μάλιστα το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ μας κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ανησυχητική αν σκεφτουμε ότι πραγματοποιείται για να διαμορφώσει τον νέο “μπουσουλα” ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με όνομα “ΝΑΤΟ 2030”, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νέα 5χρονη για πρώτη φορά Συμφωνία για τις Βάσεις με τις ΗΠΑ. Πραγματικά όμως ο λαός μαζί με τους νέους στρατευμένους ,όταν οι πολέμαρχοι του ιμπεριαλισμού συζητάνε, πρέπει όχι μόνο να ανησυχεί αλλά κυρίως να οργανώνει την πάλη του, με μορφές όπως το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, να συνεχίσει να διεκδικει:

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αποστολή Patriot και προσωπικού στη Σαουδική Αραβία

– Κατάργηση της Eλληνοαμερικανικής Συμφωνιας για τις Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι υπόλοιπες βάσεις του θανάτου.

– Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Τα συλλαλητήρια ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ αυτές τις ημέρες, δείχνουν ότι υπάρχει δρόμος απέναντι σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και είναι ο δρόμος του αγώνα.

Γιώργος Καψάλης, στρατιώτης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...