Όχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος
(Φωτό αρχείου) Ναύτες στις Βάρκες του ΚΕ Πόρος

Του Τριαντάφυλλου Φωτιάδη, Αντιπλοίαρχου ΠΝ ε.α.

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ΝΔ, για αύξηση της θητείας από 9 σε 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς, σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Το επιχείρημα μάλιστα της κυβέρνησης ότι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα ενισχύσει την άμυνα της χώρας είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό.

Την ίδια στιγμή που ενισχύεται η μισθοφορική αντίληψη στην οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Η αύξηση της θητείας όχι μόνο δεν λύνει αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα, αφού εκτός των άλλων περισσότεροι στρατιώτες σημαίνει και υψηλότερες δαπάνες.

Επομένως η αύξηση της θητείας  δεν προσθέτει τίποτα στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με την υπάρχουσα διάταξη και Νατοϊκό προσανατολισμό.

Αντίθετα προσθέτει νέα βάρη και προβλήματα στις πλάτες της νεολαίας την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες καταδικάζουν στην ανεργία και την εξαθλίωση.

ναύτες σε τιμητικές βολές - στρατευμένοι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Προσθέτει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια με δυσβάσταχτα έξοδα καθώς αναγκάζονται να δώσουν χρήματα που δεν έχουν, για να καλύψουν τις ανάγκες των στρατευμένων παιδιών τους, ενώ καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και των απολύσεων.

Τα 8,60 ευρώ  το μήνα που λαμβάνει ο φαντάρος για προσωπικά του έξοδα αποτελεί πρόκληση και αρκεί για να καταδείξει το πρόβλημα.

Η θητεία των στρατευμένων στις Νατοϊκών προδιαγραφών Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση δεν έχει με το πατριωτικό καθήκον του κάθε νέου για προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Καθώς υπηρετεί το δόγμα των δολοφονικών ΝΑΤΟικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο, σε ένα στράτευμα στεγανοποιημένο και αποκομμένο από την κοινωνία, το οποίο θα εκτελεί «τυφλά» εντολές και να μπορεί να στραφεί ακόμα και ενάντια στον «εχθρό λαό».

Οι στρατευμένοι όμως έχουν την υποχρέωση να διεκδικούν μαχητικά κάθε τους δικαίωμα, αλλά και την επέκταση των υπαρχόντων δικαιωμάτων τους, μέσω της προσέγγισης των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός, αλλά και ο εθνικισμός που καλλιεργείται, ενάντια στη λογική «ξέχνα ό,τι ήξερες έξω, εδώ είναι στρατός».

Ναύτες στο ΚΕ Πόρος

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι η προστασία των στρατευμένων νέων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με μέτρα πρόληψης και προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού, και η οικονομική τους στήριξη.

Όλα τα παραπάνω είναι διαχρονικά επίκαιρα και αναγκαία, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει τη βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα σχέδια του ΝΑΤΟ, και ευρύτερα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο και στόχο επιθέσεων.

Η νέα κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με πακτωλούς δισεκατομμυρίων που φορτώνονται στις πλάτες του λαού, καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της χώρας και τη θωράκιση της άμυνας.  

Η χώρα μας και ο λαός μπορούν να δώσουν τη λύση:

  • Για να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...