Όχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Στρατιώτες στο Καστελόριζο
Φώτο Αρχείου- Στρατιώτες στο Καστελόριζο / Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με ανακοίνωσή της σχεδιάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, σε μια περίοδο όπου οξύνονται ακόμη περισσότερο οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση επικαλείται την αναγκαιότητα της αύξησης της θητείας λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στη στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων καθώς και την ενίσχυση της άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή επισπεύδει την αγορά των Rafale, προγραμματίζει την αποστολή συστοιχίας πυραύλων “Patriot” στη Σαουδική Αραβία, με το αντίστοιχο πολυμελές προσωπικό, υπέγραψε “αμυντική συμφωνία”, ύψους 1,68 δισ. δολαρίων, με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Δημοσιεύματα ακόμη αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συμμετοχής του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε νέα πολυεθνική δύναμη στον Κόλπο, με πρόσχημα την προστασία της “διεθνούς ναυσιπλοΐας”.

Επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ και Κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδας στη Σούδα - 29/9/202
Φώτο Αρχείου / Επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ και Κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού Ελλάδας στη Σούδα – 29/9/2020 – Πηγή: Eurokinissi

Ταυτόχρονα μετατρέπει ακόμη περισσότερο τη χώρα, με την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, σε πολεμικό ορμητήριο των αμεριακανονατοϊκών με την επέκταση των βάσεων, καθώς και τη χρήση υποδομών, όπως λιμάνια, ναυπηγεία στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε το έδαφος για την επέκταση των βάσεων, την παρουσία των αμεριακανονατοϊκών και την εμπλοκή της χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

ΚΕΝΑΠ - Από εκπαίδευση Νατοϊκών στη Σούδα
Φώτο Αρχείου / ΚΕΝΑΠ – Από εκπαίδευση Νατοϊκών στη Σούδα / Πηγή: Eurokinissi

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κυβέρνηση δεν πείθει με την επιχειρηματολογία της ούτε με τις πολιτικές επιλογές της, για την αναγκαιότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Εξάλλου, αυτό το μέτρο μόνο πρόσθετες δυσκολίες και προβλήματα θα δημιουργήσει στη στρατευμένη νεολαία κι αυτό είναι επίσης ευθύνη της κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι η θητεία είναι δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση με την εγκληματική πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατάφερε να μετατρέψει στρατόπεδα και πλοία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Για όλους αυτούς τους λόγους η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αποτελεί αρνητική εξέλιξη.

Δείτε ακόμα...