ΟΕΝΓΕ: Να εξαιρεθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί από την αναστολή αδειών και εργασίας

Κινητοποίηση υγειονομικών στο Νοσοκομείο "Λαϊκό"
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση υγειονομικών στο Νοσοκομείο “Λαϊκό”

Την εξαίρεση των ειδικευόμενων γιατρών, που τελειώνουν εντός διμήνου τον χρόνο της ειδικότητάς τους, από τα μέτρα αναστολής των κανονικών αδειών και αναστολών εργασίας, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η Ομοσπονδία έχει ήδη εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση στα μέτρα τόσο της αναστολής αδειών όσο και των αναστολών εργασίας.

Επισημαίνει ωστόσο ότι, κοντά σε όλα τα άλλα, προκύπτει και ένα σοβαρότατο θέμα «με ειδικευόμενους γιατρούς που τελειώνουν τον χρόνο ειδικότητας και θα έδιναν τελικές εξετάσεις για τη λήψη του τίτλου στην επόμενη εξεταστική. Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικευόμενοι πριν τις εξετάσεις κάνουν χρήση όλων των υπολειπόμενων ημερών κανονικής άδειας για να μπορέσουν να μελετήσουν ενόψει των εξετάσεων. Τώρα, λόγω της αναστολής αδειών από 1/9/21, δεν μπορούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες ειδικευόμενων συναδέλφων, σε αρκετές περιπτώσεις διοικήσεις νοσοκομείων μετατρέπουν τις άδειες σε ρεπό και τους εκβιάζουν να υπογράψουν ότι δεν τους οφείλονται κανονικές άδειες για να μην αναγκαστούν να τους τις πληρώσουν. Επιπρόσθετα, κάποιοι ελάχιστοι που δεν είχαν εμβολιαστεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον χρόνο ειδικότητας και να αποκλείονται από τις εξετάσεις, ενώ ούτως ή άλλως θα απουσίαζαν από το νοσοκομείο, αφού κι αυτοί θα έπαιρναν κανονική άδεια από 1/9 και μετά για να διαβάσουν».

Δείτε ακόμα...